Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Eleganta si confort in nuante de verde fumuriu

Familia Morar, beneficiarii proiectului, si-au dorit o casa in care marele criteriu de selectie in amenajarea de interior sa fie comoditatea. Situata in Timisoara, casa are 180 mp, 5 camere, 2 bai si holuri.

Pe lista de must have proprietarii au pus: sistem surround, video interfon si conectare TV + internet „peste tot”, in timp ce prizele si cablurile la vedere si excesul de obiecte fragile si depozite de amprente inutile au fost eliminate.

Accesoriul preferat al proprietarilor este fotoliul, termen care include in mod generic si canapeaua si scaunul. Acestea trebuiau sa indeplineasca urmatoarele conditii:

– trebuie sa fie „viu”, sa descifreze orice intentie de rotire dintr-o parte in alta, sa se joace balansandu-se usor, sa nu fie opulent, sa se lase miscat de la loc, sa iti odihneasca fiecare parte a corpului (brate, ceafa, cap, spate, genunchi) si sa iti permite sa stai in el in diferite chipuri: rezemat intr-un cot, pe stanga, pe dreapta, cu picioarele adunate, cu perna in brate etc.

si de asemenea sa nu fie:

– rigid, teapan, sec, impersonal, scump.

Lumina este un alt element cu care proprietarii si-au dorit sa se joace: „imi place lumina a carei sursa de provenienta se ascunde abil, lumina care deseneaza, care se prelinge, care se multiplica, care creaza umbre, care e inzestrata cu diferite posibilitati de a exista…” explica Angela Morar.

Spatiile de depozitare au fost si ele luate in calcul deoarece cred ca orice familie are nevoie de cat mai multe astfel de spatii, fara ca acestea sa perturbe design-ul locuintei.

Pentru acest proiect, familia a apelat la studioul de design Ezzo din Timisoara, iar imaginile vorbesc de la sine.

Verdele este cel care da tonul in casa, insa este frumos completat de cremul si rozul prafuit din dormitor si dining.

In dormitor ne-au atras atentia canapeaua si usile culisante ale bibliotecii care par a fi inscriptionate

Bucataria este de tip open-space si face legatura cu dining-ul elegant, in timp ce scarile care amintesc de corzile unui pian fac legatura in mod elegant cu etajul superior.

Articol realizat cu ajutorul beneficiarului, Angela Morar.

Project Manager: Stefan Lazar, Ezzo Design
Design: Adrian Hanas, Mario Stoica si Alexandra Avram
Ezzo Design

Articole similare

Biroul generatiei viitoare: 100% minimalist

Catalina Coca

The interlace – un oras vertical in Singapore

Madalina Constantin

Caminul – august 2005 online doar pe www.casamea.ro

RL online

Lasă un comentariu