Image default
Amenajari Interioare

Eleganta paturilor cu baldachin

Dar acest tip de pat a fost extrem de indragit de regii Evului Mediu, fiind prezent in toate dormitoarele regale, princiare si nobile din acea perioada. Dar, aparitia sa a fost dictata de motive functionale si abia apoi de cele legate de design. 

Deoarece nobilii dormeau in aceeasi incapere cu slujitorii fideli, draperiile baldachinului creau un mediu intim si in acelasi timp ii fereau de curent pe cei dormeau in pat. Pana in secolul al XVI-lea, paturile cu baldachin erau foarte simple din punct de vedere al prelucrarii lemnului, singurele ornamente existente fiind cele de pe draperiile patului, insa anii 1500 au adus o schimbare, artizanii acordand o atentie deosebita sculptarii picioarelor si tabliei patului.

Daca initial patul cu baldachin avea draperiile drepte,imbracand toate cele 4 laturi ale patului, o data cu evolutia designului interior au aparut paturi cu baldachin semicircular. Astazi, paturile cu baldachin se impart in doua categorii: traditionale si contemporane. Cele traditionale au un aspect influentat de epoca Victoriana, cu rame din fier forjat sau din lemn natural, frumos lucrat.

Peste acestea sunt pozitionate draperiile cu patternuri diferite, din materiale grele. Cele contemporane sunt o reinterpretare a celor clasice, fiind lucrate din fier forjat sau lemn, fara a fi sculptat, iar draperiile pot fi din materiale diverse, precum bumbac, matase, voal.  Echipa de designeri de la Studio Insign recomanda patul cu baldachin tuturor celor care isi doresc sa creeze o atmosfera intima, romantica si nobila in dormitor.

Material realizat cu sprijinul Galeriile Noblesse

Articole similare

Bine ai venit in paradis!

Elena Virlan

India surprinzatoare: Casa modulara in mijlocul naturii

Olivia Vereha

Obiecte de artizanat si detalii frumos mestesugite intr-o casa la munte

casamea.ro

Lasă un comentariu