Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Efectele speciale ale tencuielilor decorative

Tencuielile decorative nu reprezinta doar o simpla zugraveala, cu ajutorul acestora poti sa creezi efecte speciale, sa pui in valoare un anumit stil sau sa dai o nota aparte amenajarii.

Gama de culori a tencuielilor decorative este foarte bogata, putandu-se obtine peste 1000 de nuante care sa confere originalitate fiecarei camere. In plus, acestea se influenteaza sau se pun in valoare reciproc. De exemplu, pe un fond negru, galbenul avanseaza in prim plan; pe un fond alb, violetul este cel care iese in evidenta.

Senzatia de cald si de rece pe care o simti intr-un spatiu este influentata si de culori. De exemplu, albastrul si movul/violetul provoaca o senzatie de rece, portocaliul da nastere unei senzatii de caldura.

Culorile de pamant, adica diversele combinatii de maro – galben – bej subliniaza caracterul intim al unei incaperi. Pentru o astfel de camera nu e indicat sa utilizezi contraste cromatice puternice. Culorile naturii au efect de prospetime si spontaneitate. In schimb, culorile nisipului, combinate cu nuante sterse de verde, sunt linistitoare.

Pe langa cele mentionate mai sus, tencuielile decorative ajuta la crearea unor efecte speciale. Folosite corespunzator, pot accentua un stil de amenajare – rustic, vintage, industrial, romantic etc. sau pot crea senzatia de spatiu vechi, pe care si-a pus amprenta timpul (pereti aparent uzati, murdari etc.). Cele cu efect lucios contribuie la conturarea unui interior glamour, sofisticat.

In acest caz, sunt foarte importante ustensilele de aplicare (pensula, trafalet, fier de glet, drisca, rola de cauciuc cu model etc.).

Articole similare

Decor în gri și galben

casamea.ro

Confort si design pentru familii tinere

casamea.ro

Vrei sa poti intretine usor curatenia din masina? Uite cum alegi un aspirator de mana ieftin si bun

casamea.ro

Lasă un comentariu