Image default
LifeStyle

Eduard Fleissig

Povestea demersurilor lui Eduard Fleissig in domeniul mozaicului a inceput devreme, el nascandu-se intr-o familie de artisti ce i-au insuflat aceasta pasiune. In timpul studiilor a fost preocupat de diverse tehnici si stiluri de sculptura, dar abia dupa ce a inceput sa studieze acest domeniu s-a declarat in totalitate convins de frumusetea extraordinara si de valentele culturale si spirituale ale ceramicii. In opinia sa, “mozaicul reprezinta o modalitate unica de a combina culori si texturi in forme remarcabile!”. De aceea s-a decis sa aprofundeze acest domeniu, studiind tehnicile de lucru si metodele de perfectionare.

Fiecare pas facut a reprezentat o experienta pe care pasiunea sa crescanda l-a sustinut in alegerea acestui drum. Rezultatele reprezinta cea mai buna dovada a exprimarii creativitatii si desavarsirii artistice.

Mozaicul reprezinta pentru autor o lume plina de vitalitate, pozitiva, in care culorile puternice, stralucitoare inseamna expresia pura a vietii, subiectele alese fiind pe masura unei neobosite explorari a spatiului artistic. Fiecare obiect decorativ este executat manual, devenind astfel unic si irepetabil.

Materialele folosite predominant sunt ceramica, gresia lucioasa sau portelanata. De la lucrari pentru exterior la interioare de vis, peste tot se utilizeaza aceleasi tehnici, puzzle din piese minuscule ce prind contur de desen, pictura, portrete, peisaje sau simboluri in medalie, fotografii ingenioase sau imagini ce taie respiratia. Nu necesita o ingrijire particulara, fiind folosit cu succes in zone diurne – livinguri sau dininguri, atat la nivelul podelei, cat si pe pereti, stalpi decorativi sau de sustinere, seminee, scari, in lucrari complexe de decor -, dar si in spatii nocturne, si, cu precadere, in bai si bucatarii.

Articole similare

Designers Guild, pasiune pentru lux

Mariela Vanu

Sfaturi pentru curatarea bucatariei

Elena Virlan

“Carnage”, o comedie cu un umor special

RL online

Lasă un comentariu