Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

ECHIPAMENTELE ATLAS COPCO construiesc parteneriate durabile

Anul 2008 a reprezentat pentru concernul international Atlas Copco oportunitatea de a-si extinde portofoliul de echipamente cu gama Dynapac, destinata aplicatiilor din domeniul constructiilor de drumuri. Astfel, inca o data, dorinta de a raspunde tuturor solicitarilor primite din partea beneficiarilor sai s-a materializat in solutii de cea mai inalta calitate si performanta, menite sa asigure cresterea nivelului de productivitate in acest sector caracterizat printr-o permanenta actualitate.

Ca urmare a procesului integrator, echipamentele au preluat treptat caracteristicile de branding specifice Atlas Copco, Romania inregistrand si ea premiera livrarii de echipamente din clasa de compactare si prelucrare a suprafetelor din beton, inscriptionate cu acest logo. Compania care s-a bucurat – alaturi de reprezentantii in Romania ai Atlas Copco – de acesta premiera este Industrial Access S.A., renumita atat pe plan national cat si international (castigatoare in 2011 a Premiului European pentru Inchirieri Echipamente, categoria Firme Mici), pentru profesionalismul cu care exceleaza in cadrul acestei nise.

Confirmand valorile si principiile promovate de grup in intreaga lume – prin care semnarea unui contract de vanzare-cumparare nu reprezinta incheierea unei tranzactii, ci deschiderea unui parteneriat de lunga durata, caracterizat prin suport tehnic si informational, instruire si punere in functiune, asigurarea mentenantei si service-ului etc. –, Atlas Copco Romania SRL, Divizia Echipamente de Constructii si Minerit, a organizat in 20 si 21 septembrie 2011, odata cu livrarea echipamentelor, o prezentare teoretica si practica a acestora. In acest fel, departamentul tehnic si de service al Industrial Access S.A. a beneficiat de prezenta specialistilor Atlas Copco, atat din Romania, cat si din Croatia, care i-au initiat in utilizarea taietoarelor de beton/asfalt, a vibratoarelor, a convertizoarelor de frecventa pentru vibratoare, a riglelor vibrante, a elicopterelor (slefuitoare suprafete beton), a placilor compactoare usoare – pentru inaintare, a cilindrilor compactori dubli, a placilor compactoare reversibile si a “maiurilor” compactoare.

In cadrul modulului teoretic au fost prezentate specificatiile tehnice si componenta fiecarui echipament, cu accent pe elementele extrem de necesare unei utilizarii corespunzatoare, pe elementele de uzura, pe intervalele de mentenanta si service si nu in ultimul rand pe “micile secrete” ce contribuie la prelungirea duratei de viata a acestuia. Au fost evidentiate, de asemenea, importanta inlocuirii consumabilelor la timp si a respectarii anumitor parametri de utilizare, conditii ce contribuie la realizarea unor lucrari performante, in perioade de timp net mai scurte comparativ cu alte echipamente de acest tip, si cu un nivel de profitabilitate remarcabil.

Reprezentantii Industrial Access S.A. au asistat apoi la punerea in functiune a echipamentelor si s-au familiarizat cu acestea testandu-le si confirmand in acest fel informatiile teoretice receptionate. Toti participantii au avut posibilitatea sa porneasca si sa opreasca echipamentele, sa le manipuleze si sa verifice punctele de asigurare a mentenantei. Experienta practica a fost cea care a revelat rezultatele exceptionale ce se obtin prin utilizarea unor echipamente extrem de simple, nivelul ridicat de siguranta care se asigura operatorului si nu in ultimul rand dimensiunile si optiunile de demontare rapida in vederea facilitarii transportului.

La sfarsitul celor doua zile de instructaj, a venit si momentul premierii si concluziilor. Astfel, participantii au primit diplome care atesta parcurgerea unui curs de utilizare si asigurare de mentenanta a echipamentelor de compactare si prelucrare a suprafetelor din beton Atlas Copco, alaturi de membrii echipei Atlas Copco exprimandu-si impresiile, comentariile si solicitarile. Reprezentantii Industrial Access au fost multumiti si incantati ca au avut posibilitatea de a descoperi aceste echipamente prin intermediul unor experti in utilizarea si asigurarea service-ului, iar cei de la Atlas Copco i-au asigurat de disponibilitatea in furnizarea suportului atat teoretic, cat si practic.

Vasile Michis, Manager Vanzari CTO in cadrul Atlas Copco, initiatorul acestui instructaj, apreciaza ca astfel de evenimente contribuie la consolidarea relatiilor parteneriale si genereaza, de cele mai multe ori, noi posibilitati de colaborare, intr-un mediu bazat pe incredere, sustinere si apreciere.

“O atitudine pro-activa in ceea ce priveste durata de viata si costurile de utilizare ale unui echipament debuteaza odata cu punerea in functiune a acestuia si instruirea personalului operator si de asigurare a mentenantei periodice. Echipamentele Atlas Copco sunt renumite in intreaga lume pentru fiabilitatea lor, insa atingerea unor niveluri inalte de performanta nu este posibila decat in conditiile respectarii normelor de exploatare. De aceea, Atlas Copco si-a sustinut intotdeauna colaboratorii organizand instructaje tehnice si testari practice, menite sa clarifice orice aspecte necunoscute si sa ofere solutii la orice tip de situatie”, considera Artur Hajer, Manager CMT, Atlas Copco Romania SRL.

Articole similare

Seminee cu focar deschis vs. insert

Ema Brumareanu

Ce este dirigintele de santier?

Dan Mazilu

Cate tipuri de ferestre pentru mansarda exista?

Anca Ghiorghiu

Lasă un comentariu