Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Duplex gigantic in Manhattan

Dimensiunea acestui duplex din Manhattan nu este o iluzie optica. Zona de zi, de exemplu, detine o suprafata de 1280 de mp, iar tavanele au pana la 7 metri.

Duplexul apartine designerului, pictorului si sculptorului Gianluca Berardi, pe care l-a achizitionat in 2002. „Inainte de reamenajare, interiorul arata ca doua cutii de pantofi puse una peste alta.” Timp de un an si jumatate, proprietarul a investit timp si foarte multi bani pentru ca apartamentul sa aiba aspectul de acum.

Legatura intre etaje este realizata printr-o frumoasa scara din fonta si mahon in forma de spirala, sustinuta pe un suport din cupru oxidat, pe care Berardi a realizat-o manual, pe parcursul a sase luni. Scara reprezinta, de altfel, piesa centrala a duplexului.

O coloana originala, acoperita cu metal ruginit si alama adauga un aer de epoca zonei de zi. De aici se face si accesul catre terasa, un loc foarte frumos amenajat, care poate fi utilizat pentru relaxare sau pentru petrecerile cu prietenii.

Grinzile masive pun in valoare tavanul de la etajul inferior, dar totodata incalzesc si atmosfera.

Dormitorul matrimonial are peretii acoperiti cu panouri din bumbac si satin, cu insertii de matase brodata manual, astfel incat sa semene cu o gradina japoneza de bambus.

Lucrarile proprietarului sunt prezente peste tot in decor, dar interiorul pastreaza, totusi, un aspect simplu si curat. 

Articole similare

Colectia Berenice: Made in Tagina

RL online

Casa la Lipanesti, inspirata de o locuinta din Germania

revista Casa Mea

Cuptorul cu microunde – un aparat elecrocasnic la moda

casamea.ro

Lasă un comentariu