Image default
Home

Dovleacul, un butoi pentru bere inedit

Nu te rezuma numai la a transforma celebrul dovleac intr-un felinar inspaimantator, foloseste-l pe post de recipient pentru bere.

Mult mai usor de ajuns la licoarea amaruie, aceasta, berea, va capata si un gust aparte multumita spatiului in care este depozitata.

Pentru a nu-si pierde din intensitate, trebuie mai intai sa cunosti cateva trucuri de eliminarea a miezului din interiorul dovleacului.

Astfel, dupa ce vei alege cel mai mare bostan ia aminte la urmatorii pasi:

  1. In primul rand, foarte aproape de codita dovleacului, desenati un cerc al carui diametru sa fie suficient de mare pentru a scoate usor miezul din interior, si-n acelasi timp destul de redus astfel inca propritetatile berii sa nu se piarda.
  2. Dupa ce ai decupat capacul dovleacului, cu ajutorul unui cutit zimtat, poti incepe sa scoti semintele. Nu te ingrijora daca nu ai reusit sa le elimini pe toate, in fond acesta este secretul unei beri aromate.
  3. Odata finalizata aceasta etapa va trebui sa alegi locul unde vei introduce cepul. Ai grija ca decupatura sa fie cat mai curata cu putinta.
  4. Coaja dovleacului este destul de dura asa ca nu te sfii sa fortezi putin cepul pentru a fi fixat in locul destinat. Asigura-te ca este montat bine!
  5. Toarna berea in butoias si pune capacul la loc.

Articole similare

3 mini-proiecte DIY cu hartie decorativa

Catalina Coca

Cum intretinem tapetul

Constantin Stefan

Unde poate fi folosita pardoseala din lemn stratificat?

Dan Mazilu

Lasă un comentariu