Image default
Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Dovada ca poti amenaja o baie ultramoderna in doar 4mp

4mp este suprafata pe care majoritatea apartamentelor noastre o are disponibila pentru amenajarea baii. In consecinta, ne luptam cu lipsa de spatiu pentru depozitarea celor necesare, dar si cu imposibilitatea de a avea un grup sanitar ca in reviste. Ce-i drept, spatiul nu-l putem mari, insa cu siguranta putem sa facem o amenajare ultramoderna care sa ne bucure in fiecare zi.

Aceasta baie de doar 4mp este exemplul perfect despre cum poti face o incapere mica, fara prea multe perspective, sa arate impecabil, contemporan si luxos in acelasi timp si, cel mai important, sa aiba suficient loc pentru depozitarea tuturor obiectelor de toaleta necesare.

O structura ingenioasa pentru lavoar si depozitare

Elementul central este un perete continuu cu finisaj din piatra de culoare gri care, prin forma interesanta pe care o are, creeaza blatul pentru lavoar, multiple zone de depozitare, dar si o scafa la partea superioara pentru inserarea unor spoturi care lumineaza uniform zona oglinzii.

Spatiul de sub chiuveta permite accesul la instalatia sanitara si ofera spatiu mai mult decat suficient pentru depozitarea prosoapelor curate si a hartiei igienice. Dedesubt, in spatiul ramas pana la podea, este instalata o bara care se poate utiliza pentru agatarea textilelor umede. Tot in acea zona, pe un piedestal realizat din prima portiune a peretelui, se pot pune cosurile pentru rufe murdare care au si rolul de obiecte decorative.

Oglinda are dimensiuni generoase si, in ansamblul ei, sunt montate si doua polite mici din sticla unde se pot amplasa periuta de dinti si cosmeticele zilnice. Suprafata destinata lavoarului este suficient de ampla pentru a mai permite amplasarea unor obiecte necesare, dar si a unor decoratiuni.

Obiectele sanitare sunt alese in concordanta cu dimensiunea spatiului si este o regula atunci cand ai de-a face cu bai mici. Ele au linii simple si sunt reduse ca dimesniuni. Proprietarii si-au dorit o cada, iar optiunea cea mai buna a fost o cada cu forme unduitoare; una dreptunghiulara, normala, ar fi miscorat spatiul. Pe peretele cu vasul de WC, s-a realizat o nisa care permite montajul ascuns al bazinului, dar si realizarea unei decoratiuni cu iarba artificiala si ramuri uscate.

Culori si texturi naturale si un truc pentru spatii mici

Gama de culori si texturi este una in tendinte, insa este o combinatie pe care o putem numi, fara teama, clasica. Fiind inspirata din natura, are potentialul de a fi actuala multi ani de acum inainte. Gri-ul inchis al pietrei se descrie frumos pe finisajul din placi ceramice mari de culoare alba, iar textura de lemn da caldura si culoare. Ca accent, designerii au propus verde crud de iarba, insa proprietarii pot schimba oricand culoarea, dat fiind faptul ca aceasta se regaseste in culoarea prosoapelor.

Un truc de retinut care poate fi aplicat la toate baile de mici dimensiuni (dar si la alte spatii mici) este realizarea unor finisaje diferite pentru perete. In acest caz, pardoseala si peretele din spatele cazii creeaza o suprafata continua din placi ceramice care imita textura lemnului. Acelasi finisaj apare si pe peretele din spatele vasului WC, insa este intercalat cu placile albe de faianta care finiseaza restul peretilor.

Sursa foto: www.design-homes.ru

Articole similare

Flori, plante si culori

Ion Diamandi

Gradina ca peisaj de tara

Oana Voicu

Romanii prefera gradini in stil rustic sau mediteranean

casamea.ro

Lasă un comentariu