Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Vintage şi modern industrial, două stiluri opuse îmbinate într-un apartament de bloc

Ţi-ai imaginat vreodată un apartament de bloc amenajat în două stiluri complet diferite, cum ar fi vintage şi modern industrial?

Atunci când două stiluri se amestecă şi se amestecă bine, rezultatul nu poate fi decât un decor facinant şi unic. Este exact ceea ce putem remarca în acest apartament vintage din Barcelona, care aparţine unei familii cu un copil. Apartamentul se compune din: hol, living (cu dining integrat) bucătărie, două dormitoare şi două băi.

Înainte de renovarea interiorului, designerul Silvia Rademakers a primit câteva precizări clare cu privire la viitoarea amenajare: un concept de design deschis, care să creeze un flux natural în întreaga casă. Acest lucru a fost realizat prin eliminarea uşilor (acolo unde a fost posibil) şi exploatarea luminii naturale. După cum se poate observa şi din imagini, ferestrele, deşi sunt accesorizate, nu obturează câtuşi de puţin pătrunderea luminii în interior.

Dimpotrivă, lumina naturală ajunge în toate colţurile locuinţei şi scoate în evidenţă cele mai frumoase elemente ale amenajării, cum ar fi obiectele în culori pastelate sau vintage.

Piesele de mobilier cu aspect antichizat au pentru proprietari nu doar valoare estetică, ci şi o mare valoare sentimentală, fiind obiecte de suflet în mijlocul cărora le face plăcere să trăiască.

Interiorul este completat cu textile din blană, lână şi bumbac care decorează podelele, ferestrele şi mobilierul în stil bohemian chic. Podeaua din lemn într-o nuanţă similară cu a mierii şi textilele oferă căldură încăperilor.

Dar surpriza acestei amenajări o constituie bucătăria care îmbină perfect cele două stiluri menţionate mai sus. Suprafeţele calde din lemn sunt completate cu cele reci din metal (oţel inoxidabil). De exemplu, dulapurile albe sunt înrămate în metal. Chiar şi blatul de lucru este din oţel inoxidabil.

Cu siguranţă, este nevoie de un talent deosebit şi un ochi bun pentru design pentru a amenaja o casă ca aceasta. Totul, de la blana aparent aruncată şi până la obiectele de artă handmade, face din acest apartament din Barcelona un loc în care ai vrea să trăieşti.

Pentru imagini cu amenajarea completă şi schiţa apartamentului accesează galeria foto.

Sursa foto: http://adorable-home.com

Articole similare

Solutii practice pentru un decor aerisit

Elena Virlan

Case în stil neoromânesc

Elena Virlan

Colţişor de rai pentru un trai liniştit

casamea

Lasă un comentariu