Image default
Amenajare dormitor Practic

Dormitor suspendat in aer intr-un apartament din Londra

Sa agati un pat de tavan nu este doar o solutie practica pentru apartamentele mai mici, conceptul creeaza si un statut de design foarte puternic.

Proprietarii acestui apartament din Londra, pe care vi-l prezentam, au reusit sa foloseasca intr-un mod iesit din comun si practic, maximizand tot spatiul existent, prin agatarea patului lor deasupra locului unde se afla biroul, dupa care i-au facut un cadru care sa il sustina si sa il delimiteze fata de restul obiectelor de mobilier. De asemenea, deasupra patului au transformat o parte din tavan intr-un geam care ofera lumina naturala in timpul zilei, iar noaptea face directa legatura cu cerul instelat.

Aceasta solutie are un efect de spatiu diferit fata de canapelele cu care ne-am obisnuit, create in general pentru locuinte mai mici. In apartamente cu inaltimea standard, conceptele de acest gen pot sa para limitate si chiar sa dea un aer claustrofobic. Canapelele pot chiar sa dea senzatia la nivel vizual ca incaperea este mai mica deca in realitate.

In ideea de a diminua acel aer claustrofobic, proprietarii acestui apartament din Londra, s-au decis sa creeze un “luminator”, prin geamul amplasat deasupra patului care este agatat de tavan. Deasupra ferestrelor mari se afla si o gradina pe acoperis, unde proprietarii se pot relaxa in liniste.

Conceptul creat de cei doi proprietari este unul inedit si reprezinta atat o idee practica, cat si uimitoare la nivel de design si aspect.

 

Articole similare

Biroul invizibil

Elena Virlan

Un pat amenajat sub scara

Laura Ilica

Reguli de aur pentru case ordonate

Alexandra Petraru

Lasă un comentariu