Image default
Amenajare dormitor Practic

Dormitor – materiale ceramice

Imaginatia si creativitatea unor artisti a generat o cascada de viziuni surprinzatoare, amatorii acestor materiale fiind acum pe deplin satisfacuti.
Raceala pietrei este anulata estetic de aparenta lemnului in imitatii greu de detectat la prima vedere. Tonurile blande de ocru si maro roscat indulcesc si incalzesc in acelasi timp atmosfera, iar suprafetele lucioase presupun un mai mare confort vizual.
Parchet din ceramica, iata ce propun anumite firme producatoare.
Se poate curata cu usurinta si permite in acelasi timp alternarea de forme si culori ce amintesc de modelele covoarelor persane. Placarea anumitor zone cu mozaic sau ceramica poate conferi multa eleganta dormitoarelor, fiind din ce in ce mai des intalnita. Paleta cromatica variaza de la nuante naturale la culori furnizate de tehnici ultramoderne, in perfecta concordanta cu cererea pietei.
Corpurile de iluminat, fie ca este vorba de lampi de podea, fie de veioze sau plafoniere, primesc prezenta ceramicii cu multa placere. Abajururile din majolica pictata sau asocierile cu fier forjat reprezinta un exemplu de eleganta absoluta a perioadei Belle Epoque ce transpare pana azi.
Elementele de decor de tipul vazelor pentru plante, al farfuriilor si platourilor, al micilor piese de mobilier ce alterneaza lemnul sau metalul cu mozaicul, sunt forme ale materialelor ceramice in manifestari artistice.

Articole similare

Amenajarea unui hol mic

revista Domus Util

Camera sigura pentru bebelus

Elena Virlan

Reamenajare la bloc

Constantin Stefan

Lasă un comentariu