Image default
Amenajare dormitor Practic

Dormitor in tonuri hibernale

Un decor alb, obtinut prin alaturarea de elemente in acelasi ton, va asigura un aer proaspat locuintei noastre. In timpul verii va induce o senzatie de racoare, iar iarna se va integra perfect in decorul de afara. Un mare avantaj al acestui tip de amenajare il constituie faptul ca se preteaza perfect interioarelor mici, amplificand vizual spatiul.

In plus, este un decor original si romantic.

Ce trebuie sa stiti pentru a realiza un astfel de decor iernatic?

Un efect spectaculos il asigura finisajele in totalitate albe: pardoseala din lemn vopsita (sau, mai economic, un parchet laminat in acest ton), tencuiala sau tapetul de la nivelul peretilor. Si mobilierul trebuie sa beneficieze in linii mari de acelasi finisaj alb, insa pentru a pune in valoare decorul si a evidentia ideea de baza, introduceti mici accente cromatice. Folositi tonuri neutre, care sa nu amputeze aerul imaculat al incaperii: griuri sau bejuri. Acestea se pot regasi la nivelul decoratiunilor sau al textilelor (inclusiv al tapiteriei) pentru a crea constraste discrete.

 O alta idee este aceea de a mixa finisaje cu texturi diferite, mai ales daca optati pentru un decor ton pe ton. Alternati matul cu luciosul, texturile naturale (lemn, fibre textile) cu metalul si sticla. Acestea din urma nu vor afecta look-ul general al interiorului, lucirile si transparentele lor fiind in ton cu ideea de ambianta hibernala, amintind de gheata.

Daca doriti totusi sa „incalziti” decorul, faceti acest lucru cu ajutorul luminii incandescente (introduse prin lampi si lampadare) si al paturilor groase si pufoase.

Articole similare

Amenajarea unei bai cu bani putini

Catalina Coca

Electrocasnice si plite incorporabile pentru a crea o bucatarie sofisticata

comunicat de presa

Cum ții sub control factura la întreținere pe timp de ger

Sânziana Iaru

Lasă un comentariu