Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Dormitor in stil clasic

Dupa o perioada in care s-a caut (si ales) in amenajarile locuintelor un stil modern, contemporan, ultimii ani ne-au aratat ca decorurile clasice recapata atentia romanilor.

Dormitorul din imagini este un bun exemplu al unui decor in stil clasic – pretentios. Pentru a obtine acelasi rezultate trebuie sa tineti cont de cateva detalii.

Mobila care se preteaza este cea din lemn masiv, cu forme generoase, detalii arcuite si tapiterii din materiale textile de calitate. S-a tinut cont de calitatea textilelor si la alegerea perdelei si a draperiei.

Culorile folosite sunt sobre in cazul mobilierului, indulcite de culoarea calda tip „unt topit” a peretilor si draperiilor. Culoarea calda a acestora continua si completeaza culoarea sidefata a peretilor – elemente care accentueaza tonul pretentios al incaperii.

Arhitecta care s-a ocupat de decorarea camerei – Elena Padure – a „construit” pe tavan scafe care, zugravite in doua culori pun in evidenta forma dreptunghiulara a camerei.

Elementele de decor folosite nu ies deloc din aceasta „tema”: deasupra patului vedem un goblen lucrat chiar de una din membrele familiei, aplicele de langa pat sunt destul de discrete. Remarcati covorul tip “persan” care se potriveste in acest tip de amenajare. Daca aveti inghesuite prin colturi covoare vechi, mostenite de la parinti, nu ezitati sa le folositi intr-o amenajare noua, de factura clasica.

Secretul reusitei unui astfel de decor este tocmai acesta: imbina elemente noi in stil clasic, cu elemente vechi pentru a obtine un echilibru bun, de efect.

 

Articole similare

Cabana rustica si prietenoasa cu mediul

Simona Popa

Casa la galben Ytong

RL online

Merita sa investesti intr-o masina de spalat cu uscator?

casamea.ro

Lasă un comentariu