Image default
Amenajare dormitor Practic

Dormitoare mici: inspiratie pentru locuinte moderne

De exemplu, putem spune ca studiourile sau garsonierele au un dormitor mic, acesta reprezentand de fapt singura camera, in afara de baie si bucatarie, daca nici ea nu este integrata in spatiul destinat odihnei. Dormitoare mici putem intalni si la mansarda. Podul casei devine astfel o camera numai buna de locuit, depasind stadiul de depozit, si cam atat.

Asadar, cu totii ne putem confrunta cu una din situatiile de mai sus, iar amenajarea unui dormitor mic este pentru multi dintre noi o corvoada. De aceea, incercam sa iti venim in ajutor cu idei practice si creative despre ceea ce puteti face pentru a obtine o amenajare confortabila, primitoare, moderna si, de ce nu, cocheta.

– sa incepem cu finisajele. Pentru a crea senzatia de mai mult spatiu, optati pentru alb si culori deschise (roz pal, crem, grej), atat la nivelul peretilor/tavanului, cat si al pardoselei, de exemplu, printr-o pardoseala calda neutra. Insa, pentru a nu crea o atmosfera „de spital”, puteti personaliza unul dintre pereti apeland la un model de tapet jucaus, feminin, clasic sau geometric. Picturile reprezinta, de asemenea, o posibila varianta, posibilitatile creative fiind nelimitate.

– intr-un dormitor, mobilierul se rezuma, in principal, la pat si dressing. Solutia cea mai buna este sa optati pentru un set „2 in 1” unde dressing-ul este „construit” in jurul patului. Pentru extra spatii de depozitare, luati in considerare o lada de pat sau o tablie supradimensionata, formata din polite. Sau, daca vorbim de un dormitor la mansarda, dressing-ul poate fi construit intr-o nisa formata in unghiul de inclinare al acoperisului.

Paturile pliabile necesita un sistem de prindere mai complex, dar sunt foarte practice. de fapt, orice piesa de mobilier – mese, scaune, etc.-  ce se poate strange este binevenita deoarece atunci cand nu este folosita poate fi depozitata cu usurinta in spatii inguste.

Mai sus v-am pregatit o galerie cu 9 amenajari moderne care speram sa va inspire pe viitor. 

 

Articole similare

Reguli pentru camera copilului

Ana-Maria Oancea

Amenajarea camerei copilului

Constantin Stefan

5 idei accesibile pentru redecorarea unui living

comunicat de presa

Lasă un comentariu