Image default
Amenajare camera copilului Practic

Dormitoare de adolescente: 25 de idei care să te inspire

Ştim cât de pretenţioase şi capricioase sunt adolescentele când vine vorba de amenajarea camerei lor. Aşadar, o amenajare reuşită trebuie să pornească de la câteva elemente definitorii, cum ar fi:

Patul

Pentru orice adolescentă, patul reprezintă unul dintre cele mai importante elemente de decor. Un pat încăpător cu detalii originale (de exemplu cu tăblie rotundă sau cu baldachin) va fi, cu siguranţă, pe placul unei adolescente care îşi va organiza petreceri în pijamale împreună cu cele mai bune prietene.

Culorile

Sunt un detaliu important pentru a obţine o amenajare feminină. Din paleta de culori, cele mai reprezentative pentru domnişoare sunt: roz, alb, verde, galben, roşu. Desigur, culorile neutre pot avea succes într-o cameră de adolescentă atâta timp cât sunt completate cu accente vibrante (mov, fucsia etc.).

Imprimeurile

Imprimeurile florale sunt cele mai îndrăgite de adolescente. Acestea pot fi mici, mari sau chiar supradimensionate şi neapărat colorate. Un avantaj al imprimeurilor constă în faptul că sunt uşor de introdus în decor, atât la finisaje, cât şi la accesorii sau obiecte decorative.

Spaţiile de depozitare

Într-o cameră de adolescentă nu trebuie să lipsească un dulap de haine cu design elegant sau un dressing cu oglindă. La fel de importante sunt şi spaţiile de depozitare deoarece o adolescentă adună multe lucruri noi şi renunţă greu la cele vechi.

Măsuţa de toaletă

Chiar dacă nu intră în categoria pieselor de mobilier must have, o măsuţă de toaletă poate personaliza foarte mult o cameră de adolescentă.

Detaliile decorative

Orice domnişoară este atrasă de obiecte decorative personalizate. Aşadar, amenajarea acestei camere trebuie să includă obiecte feminine şi reprezentative pentru personalitatea ei: rame foto, tablouri, decoraţiuni de perete etc.

Pentru următoarele modele de dormitoare pentru adolescente accesează galeria foto.

Sursa foto: http://www.housetohome.co.uk

Articole similare

Cum pastrezi ordinea in hol

Elena Virlan

Tipsuri pentru o bucatarie mai spatioasa

Elena Virlan

Mansarda, un spatiu stilizat

Simona Gheorghe

Lasă un comentariu