Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Domul geodezic sau despre casa viitorului

Pornind de la principiul „mai mult cu mai putin”, oamenii au construit de-a lungul timpului numeroase tipuri de locuinte, care sa le creasca gradul de confort in acelasi timp cu scaderea cheltuielilor de intretinere. In aceasta categorie se inscrie si domul geodezic.

Domul este o constructie ecologica, usor de montat si intretinut, ce ia forma unei mingi de fotbal taiate pe jumatate. Printre avantaje, putem mentiona ca este calduroasa, eficienta din punct de vedere energetic, rezistenta, inedita ca aspect si poate fi realizata usor chiar si de catre neprofesionisti, intr-un timp scurt (chiar si o luna).

Constructia nu necesita fundatie clasica de beton, poate fi amplasata chiar si pe piloni, iar materialele din care se ridica sunt naturale: panouri multistratificate din lemn, incleiate cu aditivi netoxici.

Domul poate avea orice deschidere si orice destinatie (casa de locuit, showroom, solar, spatiu pentru concerte, restaurant etc.). Nefiind nevoie de sustinere decat perimetral, se foloseste o cantitate de materiale cu 40% mai mica decat la o casa obisnuita.

 

Articole similare

Obligatiile utilizatorului unei constructii

Dan Mazilu

Alegerea membranei in functie de lucrare

Ema Brumareanu

Excavatoarele hidraulice pe senile Komatsu

revista de Unelte si Echipamente

Lasă un comentariu