Image default
Legislatie Solutii Constructive

Domnesti, locul in care nu se construiesc blocuri pentru ca se vand case la pret de apartament

Atunci cand concureaza cu un asemenea pret la case, constructorii isi dau seama ca este absolut inutil sa incerce sa mai construiasca blocuri.

Zona Domnesti s-a consacrat ca fiind locul perfect pentru cei care vor case la pret de apartament. Pe buna dreptate, dat fiind numarul mare de oferte prin care potentialilor clienti li se prezinta casa si curte la un pret de 50.000 euro. Ofertele sunt cat se poate de reale, iar proprietatile de acest gen se gasesc usor. Chiar daca modul in care au fost construite nu este asociat intotdeauna cu calitatea.

„Sunt pe toti stalpii anunturi de tip „Casa in Domnesti, 50.000 euro”. Dar este vorba despre constructii din OSB, la care nu au vazut niciodata urma de caramida si alte materiale solide. In plus, stai ca la bloc: ai un perete comun cu cealalta casa, o curte de 90 mp. Totusi, s-au vandut, au un succes teribil”, spune Anca Ghita, manager General Service 2000.

Proprietarii care construiesc in zona isi aloca un buget mediu de 70.000-80.000 euro

Preturile pot ajunge si la 250.000 – 300.000 euro in zona, dar este vorba despre case apreciatela nivel de arhitectura si constructie. Structura lor este pe grinzi, sunt facute din caramida si au dosare de prezentare care include proiectul de rezistenta, proiectul de instalatii sau receptii intermediare. Cele mai cautate sunt insa casele din categoria intermediara de pret.

„Se vand cel mai des casele ridicate in regie proprie, cu 70.000-80.000 euro, singur in curte, cu teren de 500 mp, iar casa sa fie undeva la 150 mp, maximum 200 mp utili”, continua Anca Ghita.

Apartamentele in blocuri sunt cele mai putin cautate in zona. De-a lungul timpului, doar cativa constructori s-au incumetat sa investeasca in asemenea cladiri. Riscurile sunt mari pentru ei, caci in zona, casele se vand la acelasi pret la care se vand si apartamentele.

„Sunt construite cateva blocuri, doua micro cartiere, au cam trei-patru blocuri fiecare si blocurile sunt de trei etaje plus mansarda. Preturile sunt de Prima Casa. Nu au un succes teribil pentru ca vanzatorii concureaza cu ofertele de 50.000 euro pentru case. Asa ca s-au vandut aceste blocuri, iar dezvoltatorii nu au mai continuat dezvoltarea acestui tip de proiect”, arata oficialul General Service 2000.

Pretul terenurilor bune, cu utilitati, porneste de la 20 euro/mp

Intregul articol il puteti citi pe imopedia.ro

Articole similare

Soluția completă VELUX vă asigură minim 25 de ani de confort în mansardă

comunicat de presa

O idee incredibila de reciclare a paletilor din lemn: construirea unui adapost in mai putin de o zi, proiectul “Pallet House Project”

Madalina Constantin

Ingrijeste-ti casa in mod corect, cu produse de calitate

Catalina Coca

Lasă un comentariu