Image default
Amenajari Interioare

Docks – mobilier modular

Noua ne-a placut deosebit de mult sistemul modular de mobilier numit “Docks”, un proiect realizat de Bjorn Meier si Til Grosch pentru retailerul Ophelis. Cei doi pleaca de la ideea ca biroul devine un soi de habitat pentru utilizatorii lui, asa ca mobilierul trebuie sa asigure nevoi de baza ca intimitatea (necesara concentrarii), fara a influenta fluxul de lucru in cadrul biroului.

Din acest motiv, punctele de lucru au doua zone, una gandita pentru schimbul constant de informatii intre angajati, alta proiectata pentru momentele in care este nevoie de concentrare buna sau in care angajatul trebuie sa aiba o intalnire de lucru, fara a-i deranja pe ceilalti.

Cum se potriveste, insa, acest sistem acasa? In primul rand, este ideal pentru apartamentele mici in care nu ne permitem o camera separata pentru zona de birou. In felul acesta, masa de lucru si camera de zi pot functiona in acelasi spatiu, creandu-se, totusi, o oarecare bariera intre cele doua functiuni. In plus, datorita unor identatii proiectate in unele zone, masa de cafea sau corpul de iluminat pot deveni parti integrante ale sistemului.

In plus, Docks merge de minune in apartamentele studentesti sau tip studio unde spatiul este utilizat de mai multe persoane si unde este imperios necesara asigurarea intimitatii.

O alta problema rezolvata de un astfel de sistem este cea care apare in cazul celor care obisnuiesc sa se mute des, in apartamente luate in chirie. Datorita modularitatii, mobilierul se poate configura diferit, asigurandu-si adaptabilitatea intr-o diversitate de tipuri de spatii.

 

 

Articole similare

Fierul forjat, declaraţie de stil şi opulenţă în designul interior

Alina Boicu

Renovare completa

Revista Domus

8 ornamente cool de pus în vârful bradului

Alina Boicu

Lasă un comentariu