Image default
Home

DIY: ornament cu vaze din oua

Vremea rece si ploioasa nu e tocmai potrivita pentru plimbari sau activitati in aer liber, insa este un prilej excelent de a realiza mici obiecte decorative pentru casa. Daca iti place sa bricolezi, iti propunem o decoratiune usor de realizat, extrasa din cartea „Decoratiuni naturale pentru primavara si vara”, de la Editura Casa.

Materiale necesare:

Pentru ornamentul cu vaze    

Bucata de lemn, ∅ circa 6 cm, 25 cm lungime

Oua albe golite (deschizatura din partea de sus ∅ circa 1,5 cm), 3 buc.

Scoarta de mesteacan, foarte subtire

Muschi

Ata de brodat verde-deschis

Sarma de aluminiu, ∅ 2 mm

Perforator cu model floare, ∅ 25 mm

Pistol de lipt

Cleste-patent

Bormasina cu burghiu ∅ 2 mm

Pentru suportul de lumanari

Ou alb golit (deschizatura din partea de sus ∅ circa 1,5 cm)

Rondela de lemn, ∅ 6 cm

Scoarta de mesteacan

Muschi

Ata de brodat verde-deschis

Lumanare lunga si subtire

Perforator cu model floare,

∅ 25 mm

Pistol de lipit

Foarfeca

Perforator

Mod de realizare:

Se fac trei gauri in bucata de lemn asezata pe lungime, la distante egale intre ele, cu o adancime de 1 cm. Se taie trei bucati de cate 35 cm din sarma de aluminiu. Pe un capat, fiecare sarma se modeleaza in forma de spirala, apoi aceasta se indoaie in unghi drept fata de sarma. Capatul drept se infige in orificiul de pe lemn. Spirala se largeste putin, astfel incat oul sa poata fi asezat in ea cu usurinta. Se perforeaza forme de flori din scoarta subtire de mesteacan, cu ajutorul perforatorului cu model. Mijlocul florilor se perforeaza si ele cu perforatorul simplu. Bucata de lemn se decoreaza cu muschi si flori, asa cum se vede in imagine. Ouale golite se leaga pe mijloc cu ata de brodat pe capatul careia se leaga si o floare, dupa care se lipesc pe ou cu pistolul de lipit. Capetele atei se lasa sa atarne. Se pozitioneaza ouale in spirala, se umplu cu apa, dupa care se asaza in vazele astfel obtinute flori mici.

Suport pentru lumanare

Oul golit se decoreaza ca la modelul de mai sus, dupa care se lipeste pe rondela de lemn. La baza oului se lipeste muschi, de jur-imprejur. Se asaza lumanarea in ou, fixand-o cu cateva picaturi de ceara fierbinte. Golirea oualor: se loveste capatul ascutit al oului cu un cutit, apoi se sparge coaja, astfel incat deschizatura realizata sa aiba ∅ circa 1,5 cm. Albusul si galbenusul se toarna cu grija intr-un vas. Coaja ramasa a oului se spala si se lasa la uscat.

Text/Foto: Editura CASA

www.edituracasa.ro

 

Articole similare

DIY: 15 idei de refolosire a ferestrelor vechi

Madalina Constantin

Caramida, un material de finisaj atemporal

Elena Virlan

Ghivece haioase pentru gradina

Elena Virlan

Lasă un comentariu