Image default
Home

DIY: ghirlanda de cristal cu lumini

Ledurile alimentate de patru baterii tip AA vor face ca aceste lumini sa dureze mult, fara a fi nevoie sa schimbati nimic, iar dumneavoastra si musafirii veti fi scaldati de lumina sclipitoare si scanteietoare a cristalului. Luati unealta Dremel 8200 si unealta Dremel VersaTip si urmati ghidul nostru pas cu pas…

Materialele necesare:

• Dremel 8200 cu mandrina SpeedClic SC402 si discul de taiere metal SC456

• Dremel VersaTip cu varful de lipire 201

• Dremel set de burghie de precizie 628

• Bara cromata pentru balustrada cu lungimea de 900 de mm si diametrul de 40 de mm

• 2 capace terminale cromate

• 4 leduri albe foarte luminoase si 4 dulii

• 6 rezistente R2

• Suport de baterie si 4 baterii tip AA

• 30 de agrafe de birou din alama

• Doi metri de sarma de sonerie

• 1 întrerupator basculant ultraminiaturizat

• 4 opritoare pentru cablul de otel

• Prinzatoare de tavan

• Cablul de otel

Gradul de dificultate: 5 stele (nivel avansat)

Pasul 1

Cumparati de la un magazin de bricolaj o bara cromata pentru balustrada cu

lungimea de 900 de mm. Acoperiti-o cu banda de mascare pentru a proteja suprafata si pentru a putea sa trasati pe ea. Trasati o linie pe întreaga lungime a barei de balustrada. Pe aceasta linie împartiti si trasati balustrada cromata în cinci segmente egale. Acestea vor fi punctele în care vor fi plasate ledurile dumneavoastra. Acum, utilizand din nou aceasta linie, mai trasati înca doua linii de fiecare parte a ei, la distanta de 20 de mm, pe întreaga lungime a balustradei cromate. Aceste doua linii pe care tocmai le-ati trasat sunt liniile de care vor atarna cristalele dumneavoastra.

Pasul 2

Utilizati acum un punctator pentru a evita ca burghiul sa alunece pe suprafata barei de balustrada, dupa care dati o gaura de ghidare prin bara de balustrada, pentru leduri, pe linia descrisa mai sus, utilizand unealta Dremel 8200 cu burghiul Dremel de 1,6 mm din setul de burghie de precizie 628. Apoi largiti gaura utilizand un burghiu cu floarea burghiului de 8 mm. Mergeti acum la cele doua linii pe care le-ati trasat pentru a agata cristalele. Împartiti fiecare linie în cinci segmente egale si dati în fiecare segment trei gauri de 1,6 mm, egal distantate între ele.

Acest lucru se face pentru a putea agata trei seturi de cristale de fiecare segment. Pe linia superioara marcati un punct la 20 de mm de fiecare capat. Aceasta va fi pozitia în care cablul de otel va trece prin bara de balustrada pentru a va agata de tavan ghirlanda de cristale. Dati gaurile cu marimea corespunzatoare pentru cablul de otel pe care intentionati sa-l utilizati.

Sfat: Se recomanda utilizarea unui lichid de racire atunci cand gauriti metalul.

Pasul 3

Pachetul dumneavoastra de leduri luminoase ar trebui sa fie însotit de o schema de montaj. Urmati aceasta schema si treceti toate cablurile în mod corect prin capetele tubului si prin gaurile pentru leduri. Lasati o lungime suficienta a cablurilor astfel încat sa poata fi cositorite usor în afara tubului. Lungimea excedentara care va permite sa cositoriti conexiunile în afara tubului poate fi împinsa înapoi în tub dupa ce manunchiul de cabluri a fost cositorit si izolat. Realizati cablajul si apoi luati unealta Dremel VersaTip cu capul de lipire 201 si cositoriti conexiunile la pachetul de baterii, întrerupator si rezistentele de la alimentarea ledurilor.

Noi am alimentat doua circuite separate de alimentare de la polul pozitiv al bateriei prin intermediul a trei rezistente R2 pe fiecare, în paralel pentru cele doua perechi separate de leduri care sunt în serie: A, K, A, K. Apoi de la fiecare pereche de leduri am mers la polul negativ al bateriei prin intermediul întrerupatorului. Dupa ce am facut acest lucru, am izolat toate partile manunchiului de cabluri si piciorusele expuse ale ledurilor. Dupa finalizarea circuitului, înainte de a monta lampa, testati-l pentru a vedea daca totul functioneaza corect. Introduceti apoi ledurile în soclurile lor si introduceti toate cablurile înapoi în tub, avand grija sa nu deteriorati nicio izolatie a manunchiului de cabluri. Acum împingeti soclurile ledurilor în orificii.

Sfat: Daca nu va simtiti în masura sa executati acest pas, solicitati unui electrician sa va verifice cablajul sau rugati-l sa realizeze cablajul lampii.

Pasul 4

Dati o gaura de marime corespunzatoare pentru microîntreruptorul dumneavoastra în capacul de capat utilizand unealta Dremel 8200 si un burghiu din setul de burghie de precizie Dremel 628 cu marimea de pana la 3,2 mm. În cazul în care întrerupatorul va necesita o gaura mai mare, va trebui sa utilizati o alta masina de gaurit si un alt burghiu. Montati întrerupatorul. Apoi treceti cablurile de otel pentru agatare prin gaurile pe care le-ati dat anterior la fiecare capat al barei balustradei si taiati-le la lungimea necesara, care depinde de înaltimea tavanului si de cat de jos doriti sa atarne ghirlanda de lumina deasupra mesei dumneavoastra. Fixati cu blocatoare de cablu. Introduceti celalalt capat al cablului de otel în prinzatoarele de tavan. Fixati cu ajutorul unui alt blocator de cablu. Asezati cele doua jumatati ale prinzatoarelor de tavan la distanta de 860 de mm si fixati-le de tavan. Prindeti cu suruburi partea inferioara a prinzatorului de tavan de partea lui superioara.

Pasul 5

Odata ce sina de lumini a fost atarnata sigur de tavan, agatati toate cristalele în gaurile pe care le-ati dat anterior. Aprindeti acum ghirlanda de lumini.

Articole similare

Akzo Nobel Coatings Romania isi consolideaza pozitia pe sectorul de vopsele premium

comunicat de presa

Mini-draperii pentru ferestre chic

Catalina Coca

An elegant, minimalist HI-MACS® house that pays tribute to the great outdoors

casamea.ro

Lasă un comentariu