Image default
Home

DIY: flori de primavara

Martisoarele realizate cu tehnica quiling sunt frumoase, usor de confectionat si se potrivesc oricarei categorii de varsta. Modelele pot varia de la figurine hazlii si pana la flori elegante, cum este acest model de flori propus de Editura Casa, extras din volumul „Quiling – decoratiuni moderne”, Idei creative, numarul 110.

Materiale pentru ambele flori

Fasii de carton roz-aprins si violet, cate 10 buc., 6 mm latime si 30 cm lungime

Carton foto verde, A4

Resturi de carton foto galben

Fir de nailon, d 0,3 mm

Unealta quilling, d 3 mm

Adeziv bricolaj

Hartie de calc, A5

Carton tare, A5

Marime

Circa 9 cm

Floarea violet

1. Se copiaza modelul florii de pe tipar pe hartia de calc, apoi aceasta se lipeste pe cartonul tare si se decupeaza. Se asaza sablonul obtinut pe cartonul foto verde, se trag contururile si se decupeaza. Mijlocul galben al florii se confectioneaza in mod similar.

2. Pentru fiecare petala se ruleaza o forma de picatura violet de marimea data pe tipar, apoi de varful ei se lipesc capetele unei fasii roz, conform imaginii. Se confectioneaza cinci astfel de petale.

3. Se lipesc petalele pe fundalul verde in forma de floare, iar in mijloc se lipeste bulina galbena. Pentru suspendarea florii, se trece firul de nailon printr-o petala si se leaga capetele firului cu un nod. Florile arata exceptional suspendate in ferestre, daca sunt dispuse la inaltimi diferite, adica firele de nailon se vor taia la lungimi diferite.

Floarea roz

1. Se confectioneaza fundalul verde in forma de floare, dupa descrierea florii violet.

2. Pentru fiecare petala se ruleaza cate doua spirale roz, care se lipesc pe o fasie de hartie roz pliata in doua. Se lucreaza dupa modelul de pe tipar. In continuare, pe model se lipesc doua fasii, una roz si una violet. Si aici se va lucra dupa modelul din tipar. Componentele se lipesc in toate punctele de contact.

3. Se lipesc petalele pe floarea verde, dupa cum se vede in imagine, apoi si mijlocul galben.

In final, se trece un fir de nailon printr-o petala, se taie la dimensiunea dorita si se leaga cu un nod, pentru a putea fi suspendata.

Material oferit de Editura Casa

 

Articole similare

Litere decorate pentru camera copilului

Bosch

Interior proaspat cu ajutorul textilelor

Elena Virlan

Idei pentru depozitarea sticlelor de vin in bucataria ta

comunicat de presa

Lasă un comentariu