Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Distante obligatorii intre casa ta si utilitati publice

Legea prevede clar distantele minime pe care sunteti obligati sa le pastrati intre casa dvs si utilitatile publice. Retineti, pentru inceput, ca aceste distante se calculeaza intre fundatia casei si respectivele utilitati!

Daca este vorba de retele electrice subterane, distanta obligatorie intre fundatia casei si acestea trebuie sa fie de 60 cm. In privinta retelelor aeriene, distanta este variabila, in functie de retea. De pilda, in cazul uneia de 20 Kv, distanta este de minim 6 ml, masurata intre fundatia cladirii si axul stalpilor retelei. Daca reteaua este de 110 Kv, distanta va fi de 12 ml.

In cazul conductelor de gaz, distanta este de 3 ml de la fundatie si pana la generatoarea conductei.

Pentru conductele de canalizare, distanta este de minim 1.5 ml de la fundatie si pana la generatoarea conductei.

Cand in discutie este o retea telefonica si aceasta este subterana, distanta minima dintre aceasta si fundatie trebuie sa fie de 60 cm; daca reteaua este aeriana, trebuie sa lasati minim 1.5 ml de la axul stalpilor la fundatia cladirii.

Apropierea minima fata de drumuri este, si ea, prevazuta de lege. Daca drumul este european sau national, distanta minima este de 21 ml, masurata de la fundatie si pana la axul drumului. Daca drumul este doar national, distanta este de 13 ml.

Trebuie sa stiti ca unele dintre aceste distante ar putea fi micsorate in anumite cazuri particulare insa, subliniem, numai cu acordul (scris) al proprietarilor respectivelor insalatii publice.

Articole similare

P+1E 1125

RL online

“Mi-e greu sa ma decid in privinta culorilor”

Codrin Mircea

P+1E 1204

RL online

Lasă un comentariu