Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Dirigintele de santier

De altfel, dincolo de a fi obligtorie, ea chiar este strict necesara, impunandu-se de la sine. De fapt, dirigintele de santier este cel mai bun prieten al beneficiarului, aproape de aceeasi importanta cu proiectantul.

Rolul lui este de a supraveghea si verifica modul de executare si calitatea lucrarilor de constructii, impunand respectarea tuturor prevederilor proiectului tehnic.

Nu mai putin important, el trebuie sa aiba grija ca resursele financiare ale beneficiarului sa nu fie irosite neinspirat (de exemplu, are puterea de a nu aproba plata decat pentru lucrarile corespunzatoare din punct de vedere calitativ).

E foarte importanta prezenta lui la verificarea fazelor determinante ale santierului si la intocmirea proceselor verbale de lucrari ascunse.

De asemenea, el participa la receptia calitativa a lucrarilor, pe categorii, si semnarea proceselor verbale corespunzatoare. El completeaza cartea tehnica a constructiei, in baza documentelor primite de la proiectant si executant, si urmareste dezafectarea lucrarilor de organizare de santier.

Articole similare

Combinatie reusita de culori

Codrin Mircea

Centrul Bucurestiului, vandut la preturi de Prima Casa. si totusi, clientii sunt putini.

RL online

Proiect de casă cottage: P, 144 de mp

Elena Virlan

Lasă un comentariu