Image default
Legislatie Solutii Constructive

Directia vantului

Daca respectati toate criteriile in ceea ce priveste utilitatile si distantele minime fata de magistrale si punctele cardinale urmeaza cea de a doua etapa: analiza vanturilor dominante – cu alte cuvinte din ce directie bate vantul, fapt care va influenta si directia din care bate ploaia, cu ce viteza, unde se poate aduna zapada viscolita etc.
Acestea sunt elemente de fizica urbana si, de regula, roza vanturilor este cunoscuta de proiectanti. In Bucuresti axa nord-vest este directia predominanta din care bate vantul, insa acesta nu este singurul criteriu care trebuie luat in calcul“, spune arh. Cristian Cocioba.

Ecuatia include vecinatatea, precum si vegetatia din zona.
De exemplu, amplasarea unei cladiri alaturi de orientarea constructiei dumneavoastra, trebuie luata in considerare in momentul in care se calculeaza posibilele coridoare sau tuneluri de vant.

Aceste orientari pot determina o schimbare a vitezei cu care bate vantul, transformand un vant de 60km/h intr-un vant mai puternic, de peste 100km/h, spun specialistii in domeniu.
Efectul se observa cel mai usor in cazul blocurilor cu multe etaje.
Sunt situatii in care intre doua blocuri se simte o intensitate mai mare a vantului in raport cu viteza lui reala, pe care o resimti in strada, in general in spatiile deschise.

Articole similare

Trateaza acoperisul cu importanta – Acorda-i mentenanta!

comunicat de presa

Designdevelop transforma panourile publicitare in case pentru persoane fara adapost

Madalina Constantin

„Prima casa 2“ a vandut cu 63% mai putin in 2010

RL online

Lasă un comentariu