Image default
Amenajare living Practic

Dining-ul din bucatarie – idei de amenajare

Desi se preteaza mai bine in cazul penthouse-urilor, loft-urilor, etc., exista situatii in care un „mini-dining” poate fi integrat si intr-o bucatarie de bloc sau dintr-o casa de dimensiuni medii.

Chiar daca pare de necrezut, un dining integrat direct in bucatarie are avantaje pe care un dining situat intr-o camera complet separata nu ni le-ar putea oferi niciodata.

Primul si cel mai evident avantaj este dat de faptul ca avand un dining in bucatarie, veti scapa de distanta parcursa dintr-o camera in alta in vederea servirii mesei. In felul acesta, economisiti timp si energie.

De asemenea, un dining, format fie dintr-o masa cu scaune, fie dintr-o masa si o canapea (in functie de cat va permite spatiul), poate fi folosit cu succes ca si suprafata de lucru atunci cand nu este aranjat pentru pranz sau cina. Chiar daca aveti un blat in bucatarie, inca unul in plus este binevenit.

Un alt avantaj al acestei configurari „2 in 1” este acela ca va ofera oportunitatea de a socializa cu familia sau prietenii, in timp ce pregatiti delicioasele preparate. Va puteti relaxa alaturi de cei dragi, asteptand sa creasca prajitura din cuptor.

In ceea ce priveste stilul de amenajare, dining-ul trebuie sa se integreze in decor. Astfel, daca aveti o bucatarie moderna, masa si scaunele pot urma o linie minimalista si culori indraznete, in timp ce o amenajare clasica a bucatariei necesita o atentie sporita asupra detaliilor si accesoriilor ce insotesc masa si scaunele. Culorile neutre sau pastelate sunt recomandate in cea de-a doua situatie.

Tinand cont de suprafata bucatariei si de forma mobilierului, puteti opta pentru o masa rotunda, eleganta si incapatoare (4-5 persoane). Daca bucatarie are o forma dreptunghiulara, o masa de-a lungul peretului va dispune decat de 3 scaune. O varianta mai buna ar fi aceea a unui coltar care sa ocupe si „unghiul mort” din colt.

Ca si sfat, daca optati pentru scaune intr-o bucatarie contemporana, alegeti modele rabatabile pe care le puteti strange oricand doriti sa obtineti mai mult spatiu.

 

 

Articole similare

10 proiecte “Before and After” pentru bai moderne si sofisticate

Olivia Vereha

Idei de amenajare pentru camera copilului tău

casamea.ro

Lectia de stil: Drift Wood

Mugur Kreiss

Lasă un comentariu