Image default
Amenajari Interioare

Detaliile pot influenta decisiv succesul unui local

La nivel psihologic iese in fata o explicatie simpla si pertinenta a acestui fenomen, si anume aceea ca munca suplimentara, compromisurile facute si stresul asociat cu acestea ii fac pe oameni sa simta si mai mult decat de obicei nevoia de socializare sau pe aceea de a-si oferi mici placeri, care sa compenseze lipsurile sau grijile..

In plus, ritmul societatii contemporane este tot mai alert, timpul liber tot mai scurt, astfel incat a lua masa in oras ori a bea o cafea cu o cunostinta, cand programul amandurora permite, nu mai sunt evenimente dedicate unor zile speciale, ci sunt lucruri firesti, cotidiene. Asadar, un bar, bistro, o cafenea sau un restaurant sunt afaceri cu un succes aproape garantat.

Bineinteles, spunem ‘aproape garantat’ pentru ca exista o serie de factori de care trebuie tinut cont cand faci o astfel de investitie. Pornind de la pozitia localului, continuand cu clientela careia i se adreseaza si cu specificul, ajungand la oferte, preturi sau atmosfera, toate aceste elemente sunt importante in egala masura. Concurenta este una foarte puternica, diversificata, astfel incat trebuie sa pornesti cu niste puncte forte, castigate din start: un element de noutate sau ofertele speciale sunt bine-venite.

Unul dintre lucrurile importante, dar, de multe ori, neglijat sau lasat pentru final este mobilierul. Acesta are atat un rol decorativ cat si unul practic, functional, si de aceea trebuie ales cu multa grija. Aspectul general al unui local conteaza foarte mult in crearea unei atmosfere placute, astfel incat mobila trebuie asortata cu tematica aleasa, cu fundalul existent sau cu alte elemente decorative ori accesorii.

Cautand mobilier bar sau mobilier restaurant vom obtine o multime de rezultate, ca dovada ca si producatorii sau furnizorii acestui gen de mobila, destinat localurilor, au inteles ca cererea este una in crestere constanta si se adapteaza fenomenului.

Asa cum am spus, aspectul conteaza, si putem constata ca multe dintre produsele oferite sunt gandite spre a impresiona estetic. Este un lucru bun, dar deloc suficient. De pilda, rolul scaunelor este mai degraba acela de a oferi confort, un element care va face clientii sa ramana mai mult sau sa revina regulat. Putem spune ca detaliile sunt, de fapt, cheia succesului.

Articole similare

Finisajele fac diferenta

Ana-Maria Oancea

Stilul rustic isi dezvaluie frumusetea intr-o cabana din Montana, SUA

Catalina Coca

In viitor, design-ul va insemna tehnologie

Alexandra Petraru

Lasă un comentariu