Image default
LifeStyle Retete

Desert de weekend: prajitura cu nectarine

Ingrediente:

5 oua
5 linguri zahar
un praf de sare
50 g unt topit la temperatura camerei
1 pahar lapte
225 g faina
1 praf de copt
esenta de vanilie
300 g smantana
3 oua
200 g zahar
4-5 nectarine
1 plic budinca de vanilie
zahar pudra pentru ornat

Citeste si: Prajitura cu prune

Mod de preparare:

Batem ouale intregi cu un praf de sare pana isi maresc volumul. Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam esenta de vanilie, untul topit, apoi adaugam laptele. Omogenizam bine compozitia. Amestecam faina cu praful de copt si le cernem peste compozitie. Amestecam usor, apoi turnam compozitia intr-o forma unsa cu unt. Dam la cuptorul preincalzit 10 minute. Intre timp spalam nectarinele si le taiem cubulete.
Separam ouale. Batem galbenusurile cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam smantana, batand incontinuu, apoi praful de budinca. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare si amestecam cele doua compozitii.
Scoatem tava din cuptor, presaram nectarinele, apoi turnam crema cu smantana. Dam la cuptor aproximativ 35 de minute (pana se rumeneste frumos). 
Cand este gata, scoatem prajitura, o lasam sa se raceasca si presaram zahar pudra. 

Mod de servire:

Prajitura cu nectarine se serveste rece, presarata cu zahar pudra.

Material preluat de pe www.culinar.ro

 

Articole similare

Cirque du vérité, spectacolul terapeutic

comunicat de presa

Gene false, extensii de par si bronz artificial – cat de periculoase sunt?

Alexandra Furnea

Noile compresoare mobile M 27 si M 31 de la KAESER

revista de Unelte si Echipamente

Lasă un comentariu