Image default
LifeStyle Retete

Desert de sezon: tartă de piersici

Reţetă tartă de piersici

Timp de preparare: 50 de minute

Timp de gătire: 25 de minute

Gata în: 1 h şi 15 minute

Ingrediente

Pentru aluat:

300 de g de făină

3 linguri de zahăr

1 praf de copt

1 ou

100 de g de unt

sare

Pentru umplutură:

500 de g de brânză proaspătă

100 g zahăr pudră vanilat

1 gălbenuş

500 de g de piersici

1-2 linguri de zahăr pudră pentru ornat

2 linguri de nuci tăiate mărunt

Mod de preparare:

1. Se freacă oul cu zahărul şi untul ras. Se adaugă sarea şi făina cernută cu praful de copt şi se frământă rapid. Se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece jumătate de oră.

2. Între timp, brânza proaspătă se pasează şi se amestecă cu zahărul pudră vanilat şi gălbenuşul. Se freacă până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă spumoasă. Piersicile se spală, se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se taie felii.

3. Se întinde aluatul într-o foaie subţire şi se pune într-o tavă. Se toarnă apoi compoziţia de brânză şi se întinde într-un strat uniform. Se presară feliile de piersici şi se cufundă în crema de brânză.

4. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 20-25 de minute. Se lasă să se răcească în tavă, apoi se presară nuca tăiată mărunt şi se pudrează cu zahăr.

Poftă bună!

Reţetă preluată de pe http://retete.unica.ro

 

Articole similare

Friptura de miel la cuptor

Elena Virlan

Modigliani – Un restaurant autentic italian in centrul Capitalei

casamea.ro

Pregateste-ti bucataria pentru sarbatorile de iarna cu Philips

RL online

Lasă un comentariu