Ingrediente:
4-5 gutui
3 oua
500 g zahar tos
10 linguri ulei de floarea-soarelui
1 plic praf de copt
200 ml lapte
750 g faina
1 plic zahar vanilat
zeama de la o jumatate de lamaie
20 g zahar pudra, pentru ornat
Citeste si: Desert de sezon: placinta cu gutui
Timpi de preparare
Timp de preparare: 50 min
Timp de gatire: 20 min
Gata in: 1 ore, 10 min
Citeste si: Tarta cu pere
Mod de preparare:
1. Se spala bine gutuile, se curata de coaja si apoi se taie felii potrivite. Se stropesc cu zeama de lamaie, ca sa nu se oxideze si se pastreaza pe o farfurie.
2. Se amesteca intr-un vas, cu mixerul, albusurile si galbenusurile, impreuna cu zaharul tos si cel vanilat, timp de 3-5 minute. Se adauga apoi uleiul si se mixeaza in continuare. Praful de copt se stinge in lapte si apoi se adauga si el in compozitie si se bate cu mixerul, la turatie mai usoara, pana se incorporeaza, dupa care se adauga, treptat, faina cernuta in prealabil.
3. Intre timp, se pregateste o tava rotunda. Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia bine omogenizata. Pe deasupra se asaza feliile de gutui, apoi se baga tava in cuptorul incins in prealabil si se lasa la copt la foc potrivit, in jur de 20-30 de minute.
4. Dupa ce s-a rumenit, se scoate prajitura din cuptor si se lasa la racit, apoi se rastoarna pe o farfurie si se orneaza cu zahar pudra.
Material preluat de pe http://retete.unica.ro