Image default
Home

Degrevarea spatiului genereaza confort

Utilitatile, functionalitatea, mobilierul trebuiesc armonizate in asa fel incat locuirea sa fie cat mai placuta. Din pacate insa, spatiul conditioneaza drastic aceasta armonizare, lucru usor de remarcat in apartamentele de bloc. In consecinta, orice renovare trebuie sa inceapa cu preocuparea pentru recuperarea a cat mai mult spatiu si, mai apoi, cu gestionarea lui.

Urmand aceasta paradigma, proprietarii unui apartament de trei camere au decis sa elimine utilitatile din bucatarie si sa amenajeze camera ca loc de luat masa. Ei au profitat de faptul ca suprafata camarii, de 1,7 mp, era una destul de mare pentru a gazdui toate aceste elemente. In spatiul respectiv a fost amenajata o chicineta in care au putut fi montate chiuveta, aragazul si masina de spalat. Toate au fost montate intr-un corp de mobilier construit pe comanda. Acesta a fost prevazut si cu un blat de bucatarie.

Pe langa confortul generat in zona bucatariei, solutia a adus si economii in bugetul de renovare, deoarece s-a renuntat la corpurile de mobilier.

22589-155881-degrevarea2.jpg

Etape de lucru:

1. Mai intai a fost eliminata usa fostei camari. A fost demolat si peretele care separa camara de bucatarie pentru ca spatiul sa fie deschis complet.

2. Toate instalatiile au fost refacute. S-a renuntat la traseele initiale ale conductelor, pentru ca ele au fost regandite. Pentru conducta de gaz a fost necesara autorizatie pentru a fi modificata.

3. Noile conducte de apa si de scurgere au fost trase din coloana de instalatii care traverseaza WC-ul de serviciu alaturat. Ele au fost directionate spre locurile in care vor fi montate chiuveta si masina de spalat.

4. Cosul de evacuare al hotei aragazului a fost conectat la coloana de aerisire a fostei camari. Peretii au fost placati in totalitate cu faianta, iar pe pardoseala a fost montata gresie.

 

Articole similare

10 pardoseli inedite pentru bucatarie

Catalina Coca

DIY: Organizator din borcane

casamea.ro

Cum amenajezi o baie într-o casă de lemn

casamea.ro

Lasă un comentariu