Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Decor primitor si cald pentru un cuplu tanar

La scurt timp dupa achizitionarea acestui apartament, proprietarii au cautat pe Internet un specialist care sa ii consilieze in privinta amenajarii. Accesand site-ul firmei Knox Design si vizualizand proiectele realizate de catre designerul Irina Constantin, si-au dat seama ca se regasesc foarte bine in ele, asa ca au contactat-o.

Discutiile lungi si detaliate cu beneficiarii i-au permis Irinei sa ii cunoasca mai bine, sa le descopere stilul de viata si sa le intocmeasca un proiect care sa corespunda cu gusturile lor si sa se incadreze in bugetul stabilit. In esenta, cei doi soti vizau un interior modern, simplu, primitor si cald. Au fost deschisi si receptivi la propunerile designerului, cum ar fi cea de a apela la tapet, un finisaj care are meritul de a decora si personaliza foarte bine un interior. Pentru o vizualizare optima a decorului, Irina le-a conceput si un proiect 3D foarte detaliat. Tinerii proprietari au gandit in perspectiva si au dorit ca unul dintre dormitoare sa fie amenajat pentru viitorul copil. Nestiind daca acesta va fi fetita sau baiat, l-au zugravit si amenajat in culori neutre.

Cand au cumparat locuinta, proprietarii si-au dorit sa renunte la peretele care separa actualul living de holul de trecere. Pentru a castiga mai mult spatiu, au renuntat la usile existente si le-au inlocuit cu modele glisante, chiar daca acestea s-au dovedit a fi mai costisitoare. De exemplu, delimitarea holului care duce spre bai si dormitoare s-a facut cu ajutorul unor astfel de usi.

Initial, in conceptia dezvoltatorului, actualul living a fost gandit ca dormitor matrimonial, iar acesta din urma, ca living. Inversarea celor doua a pornit de la dorinta proprietarilor de a beneficia de spatii deschise, mai ales ca bucataria se afla in imediata apropiere. Prin aceasta actiune, s-a format o zona de zi de tip open-space, in care functiunile comunica foarte bine intre ele.

In bucatarie s-a mers pe o cromatica fresh, pentru a se crea impresia de spatiu aerisit. S-a urmarit ca nuanta mobilei sa se potriveasca cu cea a parchetului. O parte din mobilier este verde, pentru a induce senzatia de proaspat. Barul este format partial din plexiglas si dispune de corpuri de iluminat. Cu alte cuvinte, pe langa efectul decorativ, are si rolul de a ilumina. Mobilierul este realizat pe comanda, din MDF (unul dintre corpuri mascheaza centrala termica). Unul dintre pereti a fost finisat cu piatra decorativa, montata manual bucata cu bucata.

Dormitorul matrimonial a primit o atentie deosebita atunci cand a fost amenajat. Irina a urmarit sa valorifice cat mai bine spatiul si sa imbine perfect latura estetica cu cea functionala. De exemplu, a amplasat dressingul langa peretele din spatele patului. Daca l-ar fi montat vizavi de acesta, nu ar mai fi existat spatiu pentru tv. Apoi, a acoperit cu piele peretele care separa patul de dressing, dandu-i un dublu rol: de tablie pentru pat, dar si de delimitare. La fel, a tapitat patul cu piele, pentru ca beneficiarii sa se bucure de un  plus de confort.

Deoarece dressingurile simple sunt comune, Irina a apelat la un artificiu pentru a le da o nota distincta. De plida, a acoperit cu tapet o parte din usile dressingului din dormitorul matrimonial, astfel incat sa semene cu un perete decorativ. Usile acoperite cu tapet alterneaza placut cu cele din oglinda, care maresc vizual spatiul. De asemenea, a amplasat in continuarea dressingului o masuta de toaleta foarte discreta, care nu se observa atunci cand intri in camera, obtinand astfel un plus de intimitate. Mai mult, a acoperit peretele din zona de tv cu acelasi tip de tapet care se regaseste pe usile dressingului. Tot aici a amenajat si un birou.

Atat piesele de mobilier din dormitor, cat si cele din restul locuintei au fost realizate pe comanda la Knox Design, din PAL si MDF. In privinta textilelor, designerul le-a prezentat celor doi soti numeroase cataloage de la diversi furnizori, sugerandu-le diferite materiale si texturi, iar ei au ales ceea ce au considerat ca li se potriveste cel mai bine. De fapt, aceasta a fost si ideea de baza a amenajarii: crearea unui interior care sa ii reprezinte cat mai bine pe cei care il locuiesc.

In momentul achizitionarii locuintei, baia matrimoniala era dotata cu o cada dreptunghiulara, care insa a fost inlocuita cu una pe colt. Pentru aceasta schimbare, a fost necesara mutarea lavoarului cu cativa centimetri. Pardoseala si peretii au fost refinisati cu gresie, respectiv cu faianta. Pentru a o personaliza, designerul a propus utilizarea unor placi decorative care imita tapetul.

Material realizat cu sprijinul designerului Irina Constantin, Knox Design, tel.: 0744-679.455, www.interiordesigner.ro

Articole similare

Rolul culorilor in baie

RL online

Semineul cu bioetanol – avantaje si dezavantaje

Ana Mincu

Principii Feng Shui in amenajarea unei case

casamea.ro

Lasă un comentariu