Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Decor modern intr-o garsoniera de 30 de metri patrati

Fiind vorba despre un spatiu mic, principalul obiectiv a fost ca acesta sa fie valorificat si optimizat. Renovarea a inceput firesc, cu recompartimentarea spatiului, inlocuirea instalatiilor si alegerea finisajelor. Pentru pardoseala a fost preferat un parchet din lemn masiv de paltin, pentru a se pastra nota autentica a imobilului si pentru a nu se incarca spatiul, si asa mic, avand in vedere ca esenta este una deschisa. Celelalte finisaje in tonuri neutre au fost alese in acelasi scop.

Recompartimentarea a constat in desfiintarea peretilor ce separau bucataria de camera si hol si in integrarea balconului in spatiul util. Acesta a fost inchis cu geamuri termopan si la nivelul plafonului, pentru a spori aportul de lumina naturala. Trebuie precizat ca aceasta interventie a fost posibila datorita faptului ca garsoniera este situata la ultimul etaj. Chiar daca apartamentul este acum open-space, totusi zonele sunt delimitate vizual prin finisaje diferite la nivelul pardoselii si prin barul ce separa bucataria de zona de zi. Acesta este multifunctional, servind ca arie de luat masa, de depozitare si ca zona audio-video. Tot mobilierul a fost realizat la comanda, fiind vorba despre o suprafata mica, ce trebuia valorificata. Pentru depozitare, arhitectul a gândit un corp mare, compact, dispus pe un intreg perete, care sa nu aglomereze. Singura dilema a fost legata de amplasarea canapelei in raport cu zona TV. Initial, beneficiara si arhitetul se gândeau sa le puna invers, insa decizia finala li se pare acum optima.

Din punct de vedere estetic, s-a urmarit ca decorul sa fie simplu, bazat pe culori neutre, fara imprimeuri si texturi incarcate. Proprietara a fost reticenta initial la propunerea arhitectului de a opta pentru gri antracit ca nuanta de accent, insa, dupa ce alegerea gresiei, i-a placut. Drept urmare, a comandat o culoare similara pentru vopseaua lavabila, cu care a acoperit peretele aferent canapelei.

Amenajarea realizata de arhitect Eduard Epure, Fast Forward, tel.: 0722-350.311, e-mail: [email protected]

Articole similare

Amenajare in stil scandinav

Ana-Maria Oancea

Iluminatul direct si indirect

Elena Virlan

In baia ta ce se potriveste mai bine: o cabina de dus sau o cada?

casamea.ro

Lasă un comentariu