Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Decor modern, cald si prietenos intr-un apartament nou

Un numar tot mai mare de bucuresteni prefera zonele din apropierea Capitalei, in defavoarea orasului aglomerat si obositor. Aceasta pentru ca ele ofera nu doar un trai confortabil, ci si multa liniste. Cum construirea unei case pe pamant se dovedeste a fi uneori dificila, multe persoane se orienteaza catre apartamente gata amenajate, amplasate in complexe rezidentiale noi.

Un asemenea tip de locuinta este si acest apartament, amenajat complet de echipa firmei Riva Interior Design. Mai mult, designerii au intervenit inca din etapa de finisare, astfel ca designul propus de ei s-a potrivit foarte bine cu finisajele pe care le-au ales anterior.  Locuinta are o suprafata ce insumeaza 100 de metri patrati, se compune din trei camere si beneficiaza de doua bai. Aceasta reprezinta casa ideala pentru o familie tanara, cu unul sau doi copii, care-si doreste un spatiu de locuit generos, cu o atmosfera calda si luminoasa.

Pastrand compartimentarea initiala, designerii au amenajat interiorul delimitand foarte clar fiecare functiune. Astfel, in living a fost creata o zona de conversatie si tv care se continua cu un loc pentru luat masa, iar in imediata apropiere se afla bucataria.

Apartamentul face parte din complexul Adora Urban Village din Bragadiru, unul dintre cele mai noi cartiere rezidentiale. Dezvoltatorii au venit cu un concept unic de oferte si facilitati. Fiecare apartament cu una, doua sau trei camere are inclus in pret si o mini-camera gratuita, care poate fi: un birou confortabil, o camera pentru oaspeti, un spatiu generos de depozitare etc.

Unul dintre elementele-cheie ale livingului este canapeaua, care se remarca prin designul elegant si cromatica placuta (o nuanta calda de crem). Este realizata pe comanda de o firma cu care Riva Interior Design colaboreaza de multi ani si care pune in practica cele mai inovatoare idei.

Bucataria a fost dotata cu un corp de mobilier suplimentar, pentru a satisface mai bine nevoile de depozitare. Intr-o incapere in care domina culorile mature (in acest caz, maroul), accesoriile atent alese pot anima atmosfera. De exemplu, tablourile cu tema culinara si accesoriile pentru masa nu doar inveselesc decorul, dar il si personalizeaza.

Placile decorative cu model de deasupra blatului de lucru au un aport estetic considerabil, mai ales ca restul finisajelor sunt uni.

Camera destinata copilului

Intrucat proiectul a fost gandit pentru o familie tanara, designerii au alocat o camera viitorului copil. Atunci cand nu se stie daca micutul destinatar va fi baietel sau fetita, cel mai indicat este sa se apeleze la o cromatica adecvata pentru ambele genuri. In acest caz, culorile vesele, cu accent pe verde, compun un ambient potrivit pentru un copil, indiferent de genul si varsta acestuia. Nu a fost exclusa nici posibilitatea ca viitorii locatari sa aiba doi copii, drept pentru care s-a optat pentru un pat dublu, necesar in cazul in care micutii vor imparti camera.

Mobilierul pe comanda: fiabil si economic

Avand mana libera sa-si puna in practica ideile creative, designerii au desenat mobilierul pentru fiecare incapere, dorindu-si ca in final sa obtina un decor in care sa se regaseasca un numar cat mai mare de persoane. Pentru realizarea mobilierului au lucrat cu o mica fabrica din Bucuresti. S-au folosit materiale de top din gama Egger, care au fost alese pentru fiabilitatea si aspectul lor. In mare parte, acesta este confectionat din PAL melaminat. Din magazinele de profil provin destul de putine produse, cum ar fi scaunele, masuta de cafea din living si corpurile de iluminat, restul elementelor fiind realizate pe comanda.

Material realizat cu sprijinul Riva Interior Design, tel.: 0728-968.172, [email protected], www.rivainteriordesign.ro

 

Articole similare

Vila superba la poalele muntilor

casamea.ro

Stilul mediteranean

Ana-Maria Oancea

Sisteme de incalzire cu infrarosu

Elena Virlan

Lasă un comentariu