Image default
Amenajare living Practic

Décor elegant in doua culori

Pentru mai multa originalitate apelati la o compozitie alb – maro inchis, in loc de alb – negru.

Din experienta pe care am acumulat-o de-a lungul timpului, am tras concluzia ca romanilor le plac foarte mult decorurile bicolore, in special cele alb-negre. Am vazut multe case decorate asa, si de aceea m-am gandit sa va dau exemplul perfect in aceasta directie.

Doar ca, in acest exemplu negrul a fost inlocuit cu maroul, o alegere mai originala as zice eu. Deoarece texturile pretioase incarca decorul, il fac greu, dens, materialele folosite aici sunt mai degraba uni decat cu model.

Patternurile au fost pastrate pentru draperii, pentru a adauga ceva dinamism decorului peretelui. In rest, liniile corpurilor de mobilier sunt simple si tapiteriile la fel. Ici si colo se mai gasesc ceva „pete” altfel colorate, putin verde, foarte putin auriu si bej. Imi plac foarte mult ornamentele peretilor, ce-mi amintesc de un decor aristocratic, dar si decoratiunile de inspiratie etno africana sau indoneziana.

Corpurile de iluminat sunt simple, suple, elegante, si se pierd cumva in decor, desi ca numar – sunt mai mult ca suficiente. Folositi contrastele, alternand cele doua culori in toate felurile posibile. Simplist spus, nu alegeti toate tapiteriile in aceeasi culoare; alternati culoarea abjururilor, si cea a pernelor. Un exemplu foarte elegant, clasic, pur si demn de urmat.

 

Articole similare

Sase bai cu temperament sangvin

Georgiana Sfarlea

25 de dormitoare din care te trezeşti fericit

Elena Virlan

Cum sa amenajezi un birou productiv la tine acasa

casamea.ro

Lasă un comentariu