Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Decor discret rustic

Nu sfatuim sa se opteze pentru mobilier pictat, deoarece acesta poate avea un aer prea autentic. Se poate folosi insa o singura piesa de acest gen (o bancheta, o lada de zestre pictata etc.), ca accent. O alternativa ar fi mobilierul din fier forjat sau dintr-o combinatie de lemn cu fier forjat.

Materialele textile trebuie folosite din abundenta. Ele sunt responsabile de senzatia de caldura pe care o dau amenajarii. Este bine de folosit numai materiale naturale – in, bumbac – pentru a acoperi canapeaua si fotoliile, pentru a confectiona draperiile, perdelele sau pernutele decorative. Stergarele sau carpetele populare pot imprima insa amenajarii o nota rudimentara.

Ca finisaj pentru podea, cel mai potrivit este lemnul, sub forma de dusumea sau parchet dar se poate folosi bine si gresia care imita materialele naturale: piatra, teracota, lemn. Obiectele decorative constituie adevaratele accente care dau tonul oricarei amenajari, dar care, folosite intr-o masura prea mare, ar putea impinge decorul intr-un registru popular. De exemplu, ulcelele din ceramica, vasele de pamant sau blanitele de miel sunt obiecte care nu trebuie sa invadeze amenajarea. In locul lor se pot folosi obiecte casnice vechi sau cu patina timpului, obiecte de cult ori alte piese mostenite, cu valoare sentimentala: fiare de calcat din fier, rasnite si piulite din alama, ceasuri cu patina, icoane pe sticla sau lemn, fotografii vechi inramate etc.

Articole similare

Decor de toamnă într-o căsuţă simpatică în stil cottage

Elena Virlan

Jaluzele si rulouri pentru ferestre

Laura Ilica

Mix eclectic intr-un apartament spatios

casamea.ro

Lasă un comentariu