Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Decor de toamnă într-o căsuţă simpatică în stil cottage

Stilul cottage poate fi găsit oriunde, chiar şi în casele urbane, însă în varianta autentică îl regăsim în căsuţele englezeşti din zonele rurale.

Căutând case frumoase amenajate în ton cu anotimpul, ne-a atras atenţia această căsuţă cottage care datează din secolul al XVII-lea. Proprietatea este “cuibărită” în inima unui sat englezesc şi se remarcă prin aspectul pitoresc şi decoraţiunile de exterior tematice care parcă vor să anunţe că ne va întâmpina un cămin călduros care primeşte cu braţele deschise atât toamna, cât şi musafirii.

Finisajul exterior al casei, din cărămidă, uşa vopsită în roşu, ferestrele cu cercevele şi păsările de curte compun un “peisaj” rural idilic, care, cu siguranţă, le este foarte familiar celor care au copilărit la ţară. O sperietoare realizată cu ajutorul unui dovleac a fost aşezată lângă fereastră. Probabil, proprietarii s-au pregătit din timp pentru decorul de Halloween.

Bucătăria

Această funcţiune cucereşte prin decorul rustic şi atmosfera de sărbătoare. Anumite elemente din decor sunt puse în evidenţă cu mare atenţie. De exemplu, suprafaţa din jurul aparatului de gătit a fost vopsită în albstru, creându-se astfel iluzia unui şemineu. De asemenea, pereţii albi pun în valoare grinzile originale din lemn.

Diningul

Masa de dining a fost confecţionată dintr-o uşă veche şi o bancă din lemn care oferă acestei zone acel farmec rustic. Ţesăturile lucrate în casă, cum ar fi ştergarul alb şi pernuţele pentru scaune, asigură luminozitate acestei arii cu mobilier în tonuri închise. Decorul este completat frumos cu accesorii de epocă, sfeşnice şi un bol mare din piatră, care reprezintă piesa centrală a amenajării. Acesta poate fi umplu cu fructe şi legume de sezon sau cu flori.

Tot în zona de dining atrage atenţia dulapul din lemn decorat pentru sărbătoarea Halloween (dovleci şi accesorii specifice).

Dormitorul

Această încăpere reuneşte elemente în diverse stiluri decorative: finisaje rustice, mobilier vintage şi accesorii shabby-chic. Învelitoarea pentru pat tip patchwork aduce o pată de culoare în decor. Accesoriile de epocă  completează armonios amenajarea.

Lângă şemineu a fost creat un loc confortabil de lectură lângă, cu ajutorul uui fotoliu acoperit cu ţesături tradiţionale realizate manual.

Baia

Grinzile din lemn, pereţii zugrăviţi în tonuri neutre, ţesăturile vintage realizate manual şi accesoriile rustice compun un decor confortabil şi relaxant.

Pentru imaginile cu exteriorul şi interiorul acestei case accesează galeria foto.

Sursa foto: www.housetohome.co.uk

Articole similare

Au renunţat la vilă pentru un penthouse

casamea.ro

De ce placi ceramice?

Ana-Maria Oancea

Un apartament New-Yorkez luxos amenajat in stil design-modern

Patricia Stroie

Lasă un comentariu