Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Decor de sarbatoare intr-o casa cottage

Aceasta casa fermecatoare din Hampshire apartine unui cuplu care lucreaza in domenii total diferite – IT si design interior, dar care impartasesc pasiunea pentru frumos.

Proprietarii au intrat in posesia acestei locuinte cu trei dormitoare in 2004. Fiind utilizata de fostii proprietari doar ca resedinta de weekend, aceasta a suferit multe reparatii si interventii gresite.

Citeste si: Amenajare de Craciun intr-o casa din Norvegia

Intuind potentialul acestei constructii din secolul din secolul al XVII-lea, care si-a pastrat farmecul de epoca, actualii proprietari si-au dorit sa o readuca la viata. Cuplul a inceput procesul de restaurare prin angajarea unui constructor specialist.

Printre lucrarile importante s-a numarat consolidarea podelei din stejar si crearea unei noi bai. De asemenea, s-a renuntat la toate utilitatile din bucatarie. Corectarea greselilor de amenajare a consumat o mare parte din bugetul alocat, dar le-a permis beneficiarilor sa-si foloseasca cunostintele si aptitudinile pe care le au in designul interior.

Citeste si: Decor de Craaciun in stil danez

Pentru amenajarea incaperilor s-au folosit nuante neutre, care creeaza o atmosfera degajata si calda. Acestea au si avantajul ca permit redecorari ulterioare fara mari interventii la piesele de baza. Chiar daca unele elemente de decor sunt moderne, interiorul pastreaza aerul de epoca, stilul cottage regasindu-se in fiecare incapere.

Decorarea casei de Craciun s-a facut in maniera clasica, utilizandu-se preponderent cele doua culori traditionale: rosu si verde. Atmosfera de sarbatoare s-a obtinut cu ajutorul bradului si al decoratiunilor: coroane, ghirlande, inimioare din crengi, flori etc.

Citeste si: Decor de Craciun in stil clasic

Un colt magic a fost creat in zona de dining, unde pervazul ferestrei a fost decorat cu un set de vase din sticla, cu animale in miniatura din lemn si prajiturele. Un cadru homey, de poveste.

 

Articole similare

Un cabinet unicat pentru o baie deosebita

Elena Turcu

Caminul aprilie 2007

RL online

Culorile in amenajarea bucatarie

Elena Turcu

Lasă un comentariu