Image default
Amenajari Interioare

Decor de inspiratie marocana

Pasiunea pentru calatorii poate da nastere la alte pasiuni, cum ar fi cea pentru stilurile exotice. Proprietarii acestei case sunt un exemplu relevant deoarece si-au dorit ca locuinta lor sa reflecte dragostea pentru tarile pe care le-au vizitat, cum ar fi Maroc, Spania, Portugalia si Estul Indepartat.

Atunci cand au contactat un designer pentru a le realiza amenajarea in stil marocan, au facut cateva precizari cu privire la decor. In primul rand, au vrut ca fundalul sa ramana in limitele stilului clasic, cu atat mai mult cu cat nu voiau sa alunece in cel contemporan. O a doua cerinta a fost legata de cromatica. Mai precis, voiau culori calde si primitoare, care sa le aminteasca de interioarele marocane vazute in calatoriile lor. Cu exceptia acestor cerinte, designerul a avut mana libera in alegerea elementelor decorative.

Planul de amenajare a implicat schimbari majore la nivelul finisajelor. De exemplu, s-a inlocuit pardoseala cu alta din teracota, s-au revopsit peretii, s-au montat alte corpuri de iluminat. Incaperile au fost utilate cu mobilier, perdele si multe obiecte noi.

Amenajarea incorporeaza elemente arhitecturale de epoca, cum ar fi usile indiene din hol sau picturile manuale de pe usile dulapului, care dau acel “touch” unic locuintei.

Articole similare

Lasa-te ghidat de culori fresh si imprimeuri traditionale pentru a fi in tenditele anului 2012

Catalina Coca

5 ponturi pentru amenajarea unei bucatarii mici

Elena Virlan

O casa cu sarm in stil cottage

Elena Virlan

Lasă un comentariu