Image default
LifeStyle

De ce sa te complici cand poti obtine rezultate optime cu ajutorul celor mai simple solutii de zidarie?

Gradul de izolare termica al unei cladiri noi constituie un atribut foarte important in asigurarea unui confort sporit, dar si in salvarea unor sume lunare importante la plata facturilor, mai ales in lunile de iarna. Una din metodele populare de a obtine parametri superiori pentru transferul termic al peretilor exteriori este reprezentata de adaugarea unui strat suplimentar de material termoizolant. Peretii construiti din blocurile de zidarie Ytong A+, cu grosimea de 40 sau de 50 cm, nu au nevoie de termoizolatie suplimentara! De fapt, transferul termic al unui astfel de zid este similar cu transferul termic al unui zid din alte tipuri de zidarie, peste care s-a aplicat si un sistem suplimentar de termoizolare. 

Zidaria in sistem monostrat Ytong A+ asigura o temperatura uniforma, ideala in interiorul cladirii. Aceste blocuri de zidarie elimina necesitatea utilizarii unui material termoizolant suplimentar. In acest mod peretele respira, iar ambientul interior este unul confortabil si sanatos pe tot parcursul anului. Umiditatea din incaperi se va mentine la valorile recomandate. Transferul termic al zidurilor construite cu sistemul monostrat Ytong A+ de 40 cm este similar celui al peretilor realizati cu blocuri de caramida de 25 de cm peste care a fost aplicat polistiren de 10 cm (U=0.26W/(mpK)- valoare aproximativa).

Cantitatea de mortar si tencuieli utilizata pe santier se reduce considerabil in procesul de realizare a zidariei monostrat. Acest aspect se va reflecta in valorile mai mici ale facturilor de achizitie de materiale, dar si in rapiditatea de executie a proiectului. Blocurile Ytong sunt perfect plane, iar montarea se face cu ajutorul unui strat subtire de mortar. Astfel, consumul de mortar pentru realizarea zidurilor cu blocuri Ytong va fi chiar si de opt ori mai mic fata de alte solutii de zidarie. Cantitatea redusa de produse pe baza de ciment utilizata va contribui la obtinerea unui randament termic superior, deoarece se va asigura o masivitate termica excelenta, iar puntile termice din rosturile zidariei sunt reduse spre minim.

Timpii de executie sunt redusi ca urmare a faptului ca blocurile de zidarie sunt usor de manipulat si de debitat. Costurile cu manopera pentru realizarea peretilor exteriori pot fi si injumatatite. Blocurile de beton celular autoclavizat de la Ytong pot fi taiate usor la orice dimensiune dorita. Produsele pot fi finisate cu usurinta pentru a obtine forma dorita, in functie de proiect. Pierderile de material ajung sa fie chiar mai mici de 2% pentru o casa cu dimensiuni medii, deoarece toate blocurile pot fi utilizate aproape integral dupa ce au fost debitate.

Peretii realizati cu Ytong A+ sunt perfect drepti, aspect important in fazele ulterioare ale constructiei. Acest aspect permite optimizarea costurilor in procesul de constructie. Valorile medii obtinute pe metru patrat construit sunt considerabil mai mici. Dupa livrarea constructiei, beneficiarii vor dispune de posibilitatea de a  realiza economii semnificative la plata facturilor pentru racirea si incalzirea locuintei. Climatul interior va fi constant si placut. Locuinta va dispune atat de protectie ridicata la incendii, cat si de izolare termica si fonica. Durabilitatea constructiei creste, la fel ca si rezistenta in timp a tencuielii exterioare, datorita rigiditatii stratului suport.

Un avantaj important al zidariei Ytong A+ este usurinta cu care sunt realizate traseele instalatiilor electrice, fara a deterioara stuctura peretilor. Cea mai simpla si accesibila modalitate de realizarea a acestora consta in trasarea lor cu o racleta Ytong. Adancimea traseelor si directia acestora vor fi foarte bine controlate.

Mai multe detalii despre avantajele zidariei monostrat realizate cu blocuri Ytong A+ puteţi afla accesand site-ul www.ytong.ro.

Alegeti zidaria monostrat Ytong A+ pentru proiecte durabile, usor de realizat si care permit realizarea de economii importante!

 

Articole similare

Inspira-te din designul romanesc!

Alexandra Petraru

CHORUS ICE TOUCH – noul sistem domotic pentru casa ta

comunicat de presa

Praf de stele, în premieră, la Teatrul Nottara

comunicat de presa

Lasă un comentariu