Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

De ce ai opta pentru un acoperis verde?

Diversitatea exista nu doar in ceea ce priveste materialele de constructii sau de finisaj. In ultimul deceniu s-au gasit solutii inedite si pentru acoperisuri. Pe langa variantele clasice, exista si unele mai noi, nonconformiste, cum ar fi acoperisul verde.

Daca nu ai spatiu pentru o gradina impresionanta, te poti bucura de verdeata intr-un mod foarte simplu. Arhitectii si specialistii in peisagistica propun o solutie moderna si nonconformista: acoperisul acoperit cu vegetatie.

Citeste si: Ce avantaje au acoperisurile verzi?

Un astfel de acoperis se intretine greu, iar investitia este destul de mare, insa din punct de vedere estetic merita tot efortul. In plus, optand pentru un astfel de acoperis, vei lua parte la curentul Eco pentru ca locuinta ta va contribui la reducerea poluarii.

Pentru a avea un acoperis verde trebuie sa urmezi cativa pasi simpli. Mai intai trebuie sa aplici un strat de bitum pe acoperis, dupa aceea un strat de pamant fertil, grosimea acestuia variind in functie de tipul de plante pentru care optezi. Specialistii recomanda ca greutatea stratului de pamant sa varieze intre 50kg/mp si 500 kg/mp.

Citeste si: Acoperisul verde te inscrie in curentul ECO

Un acoperis verde are o multime de avantaje, prin economisirea energiei. O astfel de casa pastreaza racoarea in timpul verii si conserva energia termica iarna. In plus, acoperisul acoperit cu un strat viu este mult mai bine protejat in timp de intemperii, durata sa de viata crescand chiar si cu 20 de ani.   

Articole similare

5 sisteme moderne de încălzire a locuinței

Alina Boicu

Avantaje vs. dezavantaje ale iluminatului exterior cu LED-uri

casamea.ro

Invata sa castigi spatiu in baie

Ionut Constantinescu

Lasă un comentariu