Image default
LifeStyle

D’Ancona-Budiș Art Gallery

Din aprilie 2010 si pana azi, D’Ancona-Budiș Art Gallery a gazduit 7 evenimente si supravegheaza atent evolutia unor artisti de o autentica valoare, dintre care enumeram: Alexandra Bodea, Alina Ondine Slimovschi, Toshiko Tochihara, Reka Ugron, Marian Zidaru, Dan Voinea sau Gheorghe Zarnescu.

Spatiul pus la dispozitia artei, metodele profesioniste de selectie, coerenta si seriozitatea organizarii de evenimente si prezentari, dezbaterile si workshop-urile ce se desfasoara aici, observarea atenta a evolutiei fiecarui artist si a pietei de arta sunt doar cateva coordonate ale activitatii galeriei.

Inedita arhitectura este o excelenta metoda de incadrare a lucrarilor ce pot genera o emotie ce leaga privitorul de opera. Se construieste astfel o atmosfera grandioasa ce cuprinde fiecare unghi de atenta analiza si evaluare. Spatiile ample vitrate, lumina naturala ce patrunde cu generozitate, albul titan ce anuleaza orice concurenta cromatica, toate acestea conduc intr-o maniera fin psihologica inspre arta propriu-zisa. Ne intalnim astfel cu un discurs sustinut de punere in scena, o scenografie in care fiecare detaliu are rolul sau bine definit. Amenajarea celor doua nivele, o locuinta ultramoderna situata in una dintre cele mai elegante zone ale capitalei, ne ajuta sa intelegem rolul artei intr-un camin, misiunea sa educativa, innobilarea atmosferei unei locuinte.  

Galeria este activa si prezenta atat in Romania, la Bucuresti, cat si in Elvetia, la Geneva, si este partenera cu alte galerii din Italia, la Roma, sau SUA, la New York. Scopul sau este acela de a promova si sustine artistii sai in marile capitale din Europa și America, prin intermediul altor institutii de profil, muzee, colectii private sau case de licitatii.

Misiunea sa este aceea de a construi o imagine clara, sonora a artistilor, dandu-le sansa de a fi recunoscuti pe plan international. Se formeaza astfel punti de comunicare a valorilor estetice, a talentului indiscutabil, un limbaj comun prin intermediul artei de calitate. Mesajul fiecarui creator in parte, crezul sau, opinia sa despre lume si viata. Emotiile sublimate in forma si culoare capata o dimensiune ampla, sustinand mesajul de continuitate printr-o diversitate de stiluri creative. 

Gheorghe Zarnescu este prezent cu o expozitie interesanta, denumita sugestiv „Atentionari subiective”. Artistul s-a nascut la 3 aprilie 1953 in comuna Casin, judetul Bacau. A studiat la Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucuresti, clasa de sculptura a profesoarei Georgeta Caragiu. Intre 1984-1985 urmeaza la Viena cursurile Hochschule für Angewandte Kunst, clasa de sculptura a profesorului Warder Bertoni. A participat la numeroase expozitii de grup, iar personalele sale s-au bucurat de un succes sonor. 

Gaseste-ti inspiratia pentru un camin de vis cumparand revista Caminul

Articole similare

Februarie! In numele dragostei si al frumusetii!

casamea.ro

Unde ne petrecem weekendul cu 1 iunie?

getlokal.ro

Casa Rusu inaugurează primul magazin sub conceptul Super Store în urma unei investiţii de 1,5 milioane de euro

casamea.ro

Lasă un comentariu