Image default
Home

Curcubeul din fata usii de la intrare

Pe langa flori, verdeata si soare, lunile de primavara aduc si zile ploioase si mohorate, pe care trebuie sa le acceptam cu umbrelele deschise, cu cizmele de ploaie la indemana si cu stergatorul de la intrare pregatit sa suporte apa si noroiul.

Tinand cont de rolul pe care il au covoarele de la intrare, mai ales in perioadele ploioase, ne-am gandit ca un stergator din lemn ar fi mult mai potrivit si mai rezistent. In plus, am gasit un model pe care il poti construi de la zero si care va arata minunat daca il vopsesti in culorile curcubeului.

Potrivit Sandytoesandpopsicles.com, iata care sunt materialele de care ai nevoie:

  • Doua-trei placi de lemn (pin sau alt material lemnos) taiate in 16 bucati de aproximativ 50 de centimetri lungime si 5 centimetri latime fiecare.

  • 30 de suruburi inoxidabile.

  • Franghie.

  • Bormasina.

  • Glaspapir.

  • Vopsea in diverse culori si pensula.

Prima si cea mai solicitanta etapa este cea in care tai placile de lemn in 16 sipci de aceeasi lungime si latime. Cu ajutorul bormasinii fa cate o gaura in ambele capete ale fiecarei sipci, iar apoi slefuieste-le cu glaspapir.

Cea mai placuta etapa incepe odata cu pregatirea culorilor si continua cu vopsirea fiecarei sipci. Poti folosi oricate culori si nuante doresti, personalizandu-ti covorasul.

Dupa ce s-a uscat vopseaua, prinde sipcile trecand franghia prin gaurile facute la inceput si prinzand cate o piulita intre ele.

La final, fa cate un nod la fiecare capat al franghiilor si aseaza covorasul din lemn colorat la intrarea in casa, intampinandu-ti familia si musafirii cu un curcubeu nemaivazut.

 

 

Articole similare

Soluţii pentru o placare rapidă a scării exterioare şi trotuarului

Elena Virlan

Modern living room

Madalina Craciun

How to build a modern house with 1.000 euros

casamea.ro

Lasă un comentariu