Image default
LifeStyle Retete

Curcan la cuptor

Ingrediente:
1 curcan de 3-4 kg,
20 ml ulei,
100 ml supa de pasare
maghiran uscat,
25 ml coniac,
rozmarin uscat
salvie uscata,
1 mar taiat in sferturi,
1 tulpina de telina
1 lingura miere,
1 ceapa mare,
100 g unt topit,
sare, piper.

Mod de preparare:
Speli curcanul, il usuci cu prosoape in interior si pe afara. Indepartezi pielea de pe piept fara a o taia de tot, presari sub ea rozmarin, maghiran, salvie, apoi intinzi pielea la loc. Asezi curcanul intr-o tava, il pudrezi in interior cu sare si piper, pui marul, tulpinele de telina si ceapa in interior, ungi pe deasupra cu untul topit, torni supa, acoperi cu folie de aluminiu (perforata) si introduci tava in cuptorul incins pentru circa 4 ore.

Dupa 90 de minute, il ungi cu un sos format din ulei amestecat cu coniac, miere, sare si piper, apoi il lasi in continuare la copt.

Dupa trei ore si jumatate scoti folia de aluminiu, stropesti cu sosul din tava si lasi sa se rumeneasca frumos deasupra.

Servesti friptura calda pe pat de frunze de salata si cu sosul in care s-a preparat servit alaturi in sosiera.

Reteta propusa de Stan Vasilica

Articole similare

Protejeaza-ti casa de caldura excesiva! Sfaturi practice

casamea.ro

Produsele de bedding – cadoul perfect pentru familia ta

casamea.ro

Turneu national sutinut de Razvan Suma

comunicat de presa

Lasă un comentariu