Image default
LifeStyle

Curatenia post sarbatori

Sarbatorile de iarna sunt un bun prilej de a petrece cu familia si prietenii. Distractia si voia  buna se sfarsesc, de regula, cu un haos complet in toata casa. Iata in pasi simpli cum puteti reinstala curatenia si ordinea in casa.

Decoratiunile de brad (si nu numai) trebuie stranse si depozitate intr-un loc sigur, la inaltime, la care copiii mici sa nu poata avea acces.

Curatarea si revigorarea covoarelor este una dintre principalele actiuni ce tin de curatenia post sarbatori, mai ales daca ati dat petrecere acasa. Pentru a duce la bun sfarsit acest obiectiv, fara eforturi prea mari, este bine sa aveti in dotare un aspirator cu accesorii si functii diverse, care sa va scape de adevarate corvoade. Praful, acele de brad si firimiturile trebuie eliminate din start daca vreti sa va bucurati din nou de o casa curata.

Eliminarea petelor (si a oricarei murdarii) de pe canapele si fotolii reprezinta inca o etapa pe care va recomandam sa nu o sariti. Cu cat petele sunt mai vechi, cu atat se vor indeparta mai greu.

In cazul in care petele de murdarie deja s-au invechit sau canapeaua este foarte murdara si nu reusiti singuri sa o curatati, apelati la o firma de specialitate. Metoda injectie-extractie este cea mai des folosita si consta in injectarea unei solutii pe suprafata tapiteriei. Aceasta solutie se lasa un interval de 5-15 minute pentru actionare, apoi se aspira (extractie) pe portiuni, cu un aspirator de lichide.

In bucatarie, curatarea aparatelor electrocasnice si a tuturor vaselor ar trebui sa fie o prioritate. O alta actiune importanta consta in eliminarea alimentelor expirate din frigider si a resturilor alimentare din dulapuri, pentru ca mirosurile neplacute sa nu se raspandeasca in incapere.

Articole similare

Anul acesta Craciunul are un gust mult mai bogat

Elena Turcu

Maini de catifea cu sapunul lichid FamilyCARE!

comunicat de presa

Cum mențineți un mediu curat și sănătos dacă aveți animale de companie

casamea.ro

Lasă un comentariu