Image default
LifeStyle

Curatenia generala de Paste

Invierea lui Iisus Hristos este una dintre sarbatorile mult asteptate de romani. Aceste momente sunt cu atat mai placute cu cat petrecem alaturi de cei dragi, intr-un ambient curat si primitor. Asadar, sa il pregatim cum se cuvine!

GeamurileIn cazul in care nu sunt foarte murdare, este suficient sa le spalati cu o laveta si o solutie speciala. In cazul in care ati zugravit casa si va confruntati cu pete de var si vopsea sau cu resturi de ciment, indepartati-le cu un razuitor. Daca ferestrele sunt inalte, renuntati la metoda incomoda si chiar periculosa a urcatului pe scaun, scara sau pervaz si cumparati o racleta cu stergator. Aveti grija ca aceasta sa permita conectarea unui prelungitor, pentru a putea curata si jumatatea de sus a ferestrei.

Mobilierul. Specialistii ne recomanda sa alegem solutia de curatare si lustruire in functie de materialul din care este realizata mobila. In cazul celei din lemn, lustruirea se face cu solutii si spray-uri speciale. Mobilierul din PAL melaminat se curata cu emolienti speciali, cum sunt cei de la Pronto sau Polish. Pentru lustruire, apelati la o ceara speciala pentru lemn. Orice tip de pata (inclusiv de cerneala si pix) se indeparteaza foarte bine cu Pronto pentru multisuprafete. Nu uscati suprafetele din PAL cu uscatoare electrice! Daca aveti acasa mobilier din MDF, puteti folosi aceleasi solutii ca in cazul mobilierului din lemn. Este exclus sa utilizati solutii pe baza de alcool, deoarece il pot deteriora. Mobilierul din sticla se curata usor, prin stergerea sa cu o carpa uscata sau cu o laveta moale. In ceea ce priveste murdaria, o poti curata cu solutie destinata suprafetelor din sticla sau geamurilor. Daca sticla este mai groasa si foarte murdara, apelati la un detergent de vase. Dupa spalare, stergeti-le foarte bine, pentru a nu ramane urme de detergent. In orice caz, evitati substantele abrazive sau solutiile ce contin uleiuri.

Pardoselile. In primul rand este necesara aspirarea, apoi spalarea lor cu solutii speciale, in functie de tipul de pardoseala (lemn, ceramica, piatra etc.). Parchetul laminat este mai putin pretentios decat cel masiv si se intretine foarte usor. Intrucat este rezistent la substante chimice, puteti utiliza o gama mai larga de produse pentru intretinere. Daca aveti montat parchet masiv, il puteti curata cu detergenti speciali pentru parchet. Utilizati mopul sau o laveta umeda si evitati sa folositi apa din abundenta, deoarece, in timp, va duce la deteriorarea lemnului. In cazul in care aveti incaperi unde ati montat parchet exotic, il puteti curata prin aceleasi metode folosite pentru parchetul masiv.

La final, nu uitati ca aerisirea temeinica a camerelor este o conditie esentiala pentru eliminarea nu doar a mirosurilor neplacute, ci si a celor provenite de la produsele de curatat mobilierul, parchetul etc. Iar pentru a se mentine o senzatie de curat si proaspat mai mult timp, folositi odorizante cu actiune continua (geluri, odorizante electrice).

 

Articole similare

Istvan Sky – O viata ca un cantec

comunicat de presa

Gustul purității, recunoscut la nivel internațional

comunicat de presa

Eleganta de Monaco la tine in gradina!

casamea.ro

Lasă un comentariu