Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Solutii practice pentru curatarea si igienizarea frigiderului

Spalarea si dezinfectarea periodica a frigiderului, precum si respectarea unor reguli de pastrare a alimentelor in interiorul acestuia sunt conditii elementare pentru a trai sanatos.

Curata aparatul frigorific numai dupa ce, in prealabil, l-ai dezghetat si i-ai demontat rafturile, gratarele, cutiile de depozitare si tavile. Spala-l cu detergent de vase sau, mai eficient, cu o solutie speciala de curatat si dezinfectat. Aceasta inlatura grasimile, igienizeaza, are actiune antimicrobiana, nu necesita clatire si o poti utiliza chiar si pe suprafata externa a frigiderului. Pentru a scapa de mirosurile neplacute si a mentine senzatia de prospetime, apeleaza la odorizante pentru frigider.

Pont

Mirosurile neplacute vor disparea ca prin minune daca vei plasa in spatele gratarelor un plic de bicarbonat de sodiu, o lamaie taiata in bucati sau zat proaspat.

Conditii de pastrare a alimentelor:

– Mancarea si produsele de patiserie (prajituri, torturi etc.) se pastreaza in vase acoperite cu capac.

– Pune mancarea gatita in frigider numai dupa ce s-a racit complet.

– Inainte de a aseza in frigider fructele si legumele, pune-le in pungi sau in boluri, dar in asa fel incat sa „respire”.

– Ai grija ca, periodic, sa arunci din frigider toate alimentele alterate sau expirate. Astfel, vei impiedica raspandirea bacteriilor si a mirosurilor neplacute.

Sfat

Achizitioneaza un frigider cu functie antibacteriana. Peretii interiori ai acestuia au in compozitia lor ioni de argint, care impiedica dezvoltarea bacteriilor responsabile de mirosurile neplacute.

Sursa foto: www.pinterest.com

Articole similare

Camera copilului –o investitie majora?

RL online

O casa de tara cu farmec

Elena Virlan

Apartament spatios si luminos chiar in podul casei – o mansarda deasupra tuturor

VELUX

Lasă un comentariu