Image default
Home

De ce trebuie să cureţi burlanele

În timp, o locuință fără sistemul pluvial al acoperișului pus la punct riscă să dezvolte probleme la fundație, dar și pe pereți, deoarece apa atacă faţada şi, în timp, structura casei.

Sistemul pluvial, numit şi sistem de evacuare controlată a apei pluviale de pe acoperiş sau sistem de colectare şi scurgere a apelor pluviale, are rolul de a prelua apa de pe acoperiş şi de a o direcționa către sistemul de canalizare. Un sistem pluvial eficient elimină posibilitatea formării de țurțuri.

Jgheaburile și burlanele sunt la fel de importante ca orice învelitoare sau șarpantă pentru că sistemul permite evacuarea apei eficient, fără a se scurge pe pereți sau la baza casei.

Jgheaburile sunt parte din sistemul pluvial al casei și au rolul de a prelua apele de pe acoperiș. Burlanele sunt necesare pentru ghidarea apei preluate de jgheaburi către sistemul de canalizare.

Din ce material ar trebui să fie sistemul pluvial?

Materialul trebuie să fie durabil ți rezistent la coroziune. Oțelul este cu siguranță materialul de bază pentru sistemele pluviale. Este mai ușor decât fonta, suferă deformări termice minime în comparație cu plasticul și este mai ieftin decât aluminiul.

Sistemul pluvial din cupru este cel mai elegant sistem de jgheaburi, în comparație cu celelalte metale existente pe piață, conferind prestigiu clădirii pe care este montat. Costul inițial al sistemului pluvial din cupru este mai ridicat decât cel al celorlalte metale, dar de obicei nu trebuie înlocuit pe toată durata de viață a clădirii. Totodată, cuprul este eficient din punct de vedere al costurilor de întreținere.

Când trebuie curaățat/schimbat sistemul pluvial?

Sistemul pluvial trebuie schimbat când îți pierde funcționalitatea. Desigur, în cazul unei lucrări de renovare de mare anvergura este recomandat să schimbi și sistemul pluvial. Montajul se desfășoară într-un timp relativ scurt.

Montarea corectă a sistemului garantează drenarea rapidă și sigură a apei de pe acoperiș pe tot parcursul utilizării, precum și reducerea întreținerii doar cu curățarea jgheaburilor de frunze.

Curățarea jgheaburilor și a burlanelor colmatate ar trebui efectuată în fiecare toamnă, după căderea frunzelor, pentru a păstra sistemul pluvial funcțional și a minimiza riscul de formare a țurțurilor de gheață în anotimpul rece.

Un jgheab de scurgere este un loc de colectare naturală pentru frunze, resturi şi cuiburi de păsări. Dacă apa de ploaie nu poate fi evacuată rapid din jgheab după o ploaie puternică, apa din acesta se va revărsa și pot apărea scurgeri în locuri neprevăzute. Poți preveni astfel de probleme prin montarea unei apărători de frunze pe rigolă. Aceasta va ţine la distanţă resturile mari, iar rigola nu se va înfunda. Apărătoarea de frunze trebuie, însă, curăţată cu regularitate.

Sursa foto

Home

http://devorex.ro/

Articole similare

8 tavane spectaculoase din întreaga lume

Alina Boicu

Cum poti reduce consumul de energie electrica

Elena Virlan

Personalizeaza-ti draperia

Elena Turcu

Lasă un comentariu