Image default
Home

Cum valorifici spatiul din fata ferestrelor

Ferestrele mari fac incaperile mai luminoase si mai primitoare. Insa nu toate locuintele beneficiaza de suprafete vitrate ample. In aceste conditii, trebuie gasite solutii de a le valorifica si evidentia pe cele de care dispui.

Daca doresti sa utilizezi pervazul exclusiv pentru flori sau pentru expunerea obiectelor decorative, poti recurge si la o perdea clasica, dintr-un material fluid si transparent, care nu numai ca lasa lumina sa intre, dar iti permite si sa admiri decoratiunile. In cazul in care ti-ai propus sa faci ceva mai special cu spatiul din fata ferestrei, poti opta pentru storuri si rulouri, care pot fi stranse total sau partial, in functie de nevoie.

De pilda, in zona din fata ferestrei poti construi un loc de sedere confortabil, unde sa te relaxezi si sa citesti la lumina naturala. Practic, este vorba despre un pervaz mai lat, construit la o inaltime mai mica decat unul clasic (daca geamurile sunt mari si incep de jos, cu atat mai bine). Acesta poate veni ca o extensie a pervazului existent sau poate fi realizat la o inaltime diferita, asemenea unei banchete. In felul asta, vechiul pervaz poate servi drept raft pentru carti sau flori. Pe el mai poti aseza o mica veioza, lumanari si alte obiecte decorative vesele si colorate.

Daca esti inca in etapa de renovare, poti construi corpul din caramizi de BCA, mascandu-l astfel „in perete”. Daca nu, ulterior, il poti realiza la comanda, ca pe orice obiect de mobilier din lemn, PAL sau MDF. Ideea e ca suprafata pe care stai sa fie confortabila, acoperita cu pernute colorate, in ton cu decorul.

Articole similare

Pardoseala din PVC, naturala si ecologica

RL online

Arta impaturirii hartiei

Madalina Craciun

Cum alegi cea mai buna usa de garaj

casamea.ro

Lasă un comentariu