Image default
Amenajare camera copilului Practic

Cum trebuie amenajata camera copilului

Venirea pe lume a unui copil reprezinta pentru majoritatea familiilor un moment de maxima bucurie. Insa, aceasta ocazie nu aduce numai sentimentul de implinire din sufletul parintilor, ci si noi probleme in ceea ce priveste organizarea si amenjarea locuintei pentru intampinarea micutilor.
Cand vine vorba despre decorarea camerei celui mic, ne gandim in primul rand sa cream un mediu sigur, care sa ii permita micutului sa-si dezvolte creativitatea si sa il indemne la visare.

Asa ca accesoriile si materialele pentru decorarea acesteia trebuie alese cu grija. In primul rand, optati pentru materiale naturale, antialergice si evitati obiectele cu care acesta s-ar putea rani (margini ascutite, jucarii ce pot fi ingitite, obiecte sau mobilier din sticla etc.). Nu folositi finisaje reci, precum gresia sau metalul! Acoperiti podeaua incaperii cu parchet din lemn masiv si izolati-o cu ajutorul unei mochete sau a unui covor gros din fibre naturale, pentru ca micutul se va juca cu siguranta pe jos.

Regula „materialelor naturale” este valabila si atunci cand vine vorba de mobilier. In plus, ar fi bine ca acesta sa aiba forme cu margini rotunjite, pentru a preveni o eventuala accidentare. Dupa ce aceste criterii sunt indeplinite, cautati un ansamblu de mobilier care sa se poata modifica odata cu cresterea copilului tau. Acest lucru este foarte practic si te va scuti de cheltuieli ulterioare. Alege un patut pentru nou-nascuti, care se poate transforma in pat de o persoana. Gandeste-te din timp ca pe masura ce creste micutul tau, va avea nevoie de mai mult spatiu de depozitare, asa ca achizitioneaza de pe acum un mobilier inteligent compartimentat, care sa ii serveasca si mai tarziu. Poti alege un mobilier in a carui gama sa fie disponibil si un birou pe care sa il cumperi la timpul potrivit, fara a fi nevoit sa schimbi tot ansamblul. Sau alege unul cu birou incorporat, care sa dispuna de un sistem de pliere ce permite mascarea acestuia.

Indiferent de alegerea facuta, cauta sa amplasezi mobilierul in asa fel incat centrul camerei sa ramana liber, pentru a permite celor mici sa se joace.

Odata cu sosirea celui mic acasa, pe langa amenajarea unei camere speciale pentru el, trebuie sa va ganditi si ce modificari trebuie facute in restul locuintei pentru siguranta lui. Asa ca uitati-va prin magazine dupa sisteme de blocare a usilor de la camere, mobilier, electrocasnicelor si, bineinteles, protectie pentru prize. Cand prichindelul va incepe sa exploreze casa, nimic nu ii va sta in cale, asa ca fiti cat se poate de precauti!

Un interior multifunctional

Indiferent de sexul destinatarului, camera celui mic trebuie gandita multifunctional, astfel incat sa serveasca tuturor nevoilor acestuia. Tinand cont ca aceasta incapere reprezinta universul copilului tau, trebuie sa o organizezi in asa fel incat sa ii gazduiasca confortabil toate activitatile. Este indicat ca spatiul sa beneficieze de mai multe zone, bine definite: una dedicata odihnei, una de studiu, una de joaca si cea de depozitare. Bineinteles ca importanta acestora se modifica odata cu varsta copilului, de aceea ar fi bine sa tineti cont de acest lucru de cand demarati amenajarea, pentru ca schimbarile necesare sa fie facute cu usurinta in timp (de exemplu, inserarea biroului sau amenajarea unei arii de primire a prietenilor).

Articole similare

Transformarea bucatariei cu 6000 de lei

Elena Virlan

Amenajarea dormitorului cu 7000 lei

Elena Virlan

Tu cum petreci de Paste?

Ana-Maria Oancea

Lasă un comentariu