Image default
Amenajari Exterioare

Cum stabilesti care o sa fie destinatia gradinii tale?

  1. Ce destinatie va avea gradina de fapt?

Inchide ochii si imagineaza-ti pentru o secunda cum ar arata gradina ta, ce anume ti-ai dori sa gasesti neaparat in zona verde de afara. Pentru unii gradina inseamna locul in care isi pot pune in practica talentele de agriculori. Cand spun gradina spun locul de unde isi vor culege zilnic legumele preferate. Alti beneficiari viseaza la spatii invadate de flori si de mirosuri imbietoare, in timp ce alti cativa privesc gradina ca pe un loc de relaxare care trebuie sa includa o canapea confortabila, scaune, o masuta unde sa-si savureze cafeau si o umbrela care, la nevoie, sa-i protejeze de soare.

Nu este o decizie dificila, insa este o hotarare pe care tu, in calitate de beneficiar, trebuie s-o iei.

2. Cat spatiu ai la dispozitie?

Pe langa bugetul disponibil, spatiul este cel care-ti va dicta in mare parte si destinatia gradinii. In functie de amplasament, largime si lungime, vei putea sa-ti faci o idee despre cum vor fi organizate toate lucrurile in cadrul perimetrului verde. Gandeste-te unde ai vedea instalata zona de relaxare si pe unde ai amenaja calea de acces, precum florile care-ti vor impanzi gradina.

3. Ultimul aspect, dar nu cel din urma, de care trebuie sa tii cont este bugetul. Esentiali in orice amenajare, banii vor face ca deciziile tale sa fie luate cu mare usurinta, daca nu ai o limita superioara impusa, sau din contra. De aceea, pentru a fi sigur ca vei obtine o gradina pe masura asteptarilor si nu vei da gaura in buget impune-ti o suma pe care trebuie sa incerci s-o respecti. Preventiv, mai pune deoparte cativa banuti pentru cheltuieli neprevazute, pe care sa-i poti utiliza in caz de urgenta. Pentru ca totul sa iasa bine fa-ti o lista cu tot ceea ce ai nevoie, de la plante, finisaje pentru gradina si pana la mobilier si accesorii. Estimeaza suma si daca este prea mare poti incepe sa renunti la lucrurile care nu-ti sunt absolut necesare.

Articole similare

Dieffenbachia

RL online

Accesorii pentru gradina

Laura Ilica

Terasa, beciul si piscina – locurile unde trebuie sa folosesti produse de impermeabilizare

RL online

Lasă un comentariu